רישום בטאבו

  • תיקון רישום
    יעל | 20/10/2010 16:18

    עסקינן בחלקה גדולה של יותר מ-17,000 מ"ר, בה שותפים כמה עשרות דיירים ממספר רחובות בת"א. חלקה של מרשתי הוא כ-0.85% מכלל החלקה, כלומר כ-150 מ"ר. במציאות, יש למרשתי בית בן שלוש קומות עם שטח בנוי של כ-100 מ"ר במסגרת חלקה של רבע דונם. הבית אינו רשום כבית משותף ותוספת בניית שתי הקומות העליונות נעשתה בהיתר כדין ומשולמת עליה ארנונה. השאלה שלי היא: האם ניתן לשנות את הרישום בטאבו כך שישקף את תוספת הבנייה החדשה? העניין הוא שלא נראה לי שהדבר אפשרי, כי מרשתי לא יכולה למכור או להוריש יותר ממה שיש לה בחלקה, אלא אם תרכוש חלקים מדיירים אחרים או שהחלקה עצמה תורחב. האם אני צודקת? ואם כן, כיצד יכולה מרשתי לרכוש זכויות קנייניות בתוספת הבנייה? יכול להיות שהטאבו עוסק רק ברישום הקרקע ולא במה שבנוי עליה? תודה רבה. אשמח אם מנהלי הפורום, כדרכם בקודש, לא יפנו אותי בלקוניות לייעוץ משפטי, אלא ייתן לי תשובה מספקת או הפניות רלוונטיות.

    • רישום בטאבו
      עו"ד טלי קסלר | 20/10/2010 18:24

      עוד לפני שקיבלת מענה את מלינה על דרכם של מנהלי הפורום. באופן כללי הפורום מיועד לשאלות כלליות של גולשים ולא יכול להחליף ייעוץ משפטי פרטני. מעבר לדרוש יצויין כי מוטב לעורכי דין שאינם מתמחים במקרקעין לא לייצג בתחום זה היות והם עלולים להזיק ללקוח ומטבע הדברים גם לעצמם. מכל מקום, כל זמן שלא נרשם בית משותף בלשכת רישום המקרקעין, וכל בעלי הזכויות בחלקה רשומים יחדיו ב"מושעא" אין ייצוג ברישום בטאבו לשטחים הבנויים אלא רק לחלק יחסי בבעלות בחלקה כולה. לאחר שיירשם בית משותף (אם אי פעם יירשם) יצורפו תשריטים מתאימים המשקפים את הבנייה. אם הזכות להרחיב את הדירה נרכשה על ידי מרשתך מהשכנים, זו עסקת מקרקעין (מכר של זכויות בניה), יש צורך לדווח עליה לרשויות המס ואף לרשום אותה בסופו של דבר בטאבו.

      • תודה והבהרה...
        יעל | 20/10/2010 19:14

        ראשית, אני מודה על התשובה המהירה והממצה. שנית, זו לא הייתה פנייתי הראשונה בפורום זה, ושמתי לב שיותר מאשר בפורומים אחרים ניתנות תשובות לקוניות והפניות לייעוץ משפטי. חשוב לזכור בהקשר זה שרבים מהמשתמשים בפורום הם דווקא עורכי דין (שאולי חלקם מסרבים להודות בכך), ופחות אזרחים מן השורה. זו התחושה שלי לפחות. בכל מקרה, אני מתנצלת אם דבריי הובנו שלא כהלכה. תודה