נכס ללא היתר בנייה

  • שאלה בנושא היתרי בנייה
    זהבה כהן | 19/10/2010 08:56

    לפני כ- 4 שנים רכשנו קוטג', היום בבואנו למכור אותו מתברר לקונים כי ברשות המקומית לא קיימים רישומים לגבי היתרים לקומה שנייה. אנחנו ידענו רק לגבי פרגולות אשר הן להן היתר. של מי האחריות כאן? האם של עו"ד שליווה אותנו אנשים פשוטים שחושבים שקונים נכס 120 מ"ר, ולבסוף יש היתר רק על 60 מ"ר? בארנונה מצויין 146 מ"ר, כולל פרגולות ומחסן. האם האחריות הינה של המוכר שהצהיר שהנכס נקי מכל שיעבוד, ובעל היתר בנייה? גם המוכר דאז קנה את הנכס כפי שהוא, והוא טוען כעת שבתקופת שהותו בנכס תבעה אותו הרשות המקומית על בנייה ללא היתר, עו"ד שייצג אותו זוכר את המקרה, שלטענתם נפתר בביה"ש מול העירייה, האם יתכן שהעירייה התרשלה בכך שלא ציינה שיש היתרים? אנא עזור לי לעשות סדר בבלאגן...

    • נכס ללא היתר בנייה
      עו"ד שרון עזרא | 19/10/2010 10:14

      יתתכן שיש פה רשלנות של מספר גורמים: א. של עורך דינכם- שלא בדק את נושא ההיתר ב. של המוכר- שידע שיש בעיה והסתיר אותה ואף הצהיר אחרת בחוזה ג. של עו"ד המוכר- שידע שיש בעיה ולא גילה פנו לייעוץ משפטי דחוף. בברכה, שרון עזרא, עו"ד מנהלת פורום נדלן

      • המשך לשאלה
        זהבה | 19/10/2010 19:10

        האם לעובדות הבאות יש השפעה על תשובתך הקודמת:1. המוכר הינו קרוב משפחה של הקונה.2. עו"ד הקונה ציין משפט מאוד סתמי בחוזה " ידוע לקונה כי אין לעורך ההסכם אפשרות לבדוק את הצהרות המוכר בנושא שיעבוד והיתרי בנייה, והוסבר לקונה כי ביכולתו לבדוק." ברור שלא הוסבר לנו דבר.