שותפה לחוזה אשר מסרבת להתפנות

  • שותפה לחוזה שמסרב ת להתפנות
    רוני כהןן | 18/10/2010 18:05

    שלום רב, שכרתי דירה יחד עם בת זוגתי והתגוררנו בה יחד במשך 8 חודשים. שנינו חתומים על החוזה אך התשלומים של שכ"ד יורדים מחשבוני, וישנה ערבות בנקאית שלי. לאחר 8 חודשים נפרדנו והיא ביקשה להמשיך לגור בדירה וסירבה לפנות אותה. היא שילמה לי בצקים עבור שכר הדירה ואני עזבתי את הדירה ושכרתי דירה אחרת. החודש הצק עבור שכר הדירה חזר וכמו כן היא החליפה את המנעולים בדירה. בחוזה מול בעל הדירה ישנו סעיף המאפשר החלפת מנעולים ופינוי במידה ולא עומדים בתשלומים. כמו כן החתמתי אותה אצל עורך דין שהחובות והתשלומים הם באחריותה. מה אני יכול לעשות?? האם מותר לי להחליף מנעולים ולפנות את חפציה?? האם המשטרה יכולה להתערב במקרה שאעשה כך, האם אוכל להיעצר??

    • שותפה לחוזה אשר מסרבת להתפנות
      עו"ד שרון עזרא | 19/10/2010 10:10

      אם לא עשיתם הסכם מול בעל הבית- אתה חייב כלפיו בקיום מלוא החוזה. במערכת יחסים בינך ובין חברתך לשעבר- היא אחראית מכוח הסכמה בינכם. אינך יכול להיכנס לדירתה ולפנות את חפציה.