דיירים שנדרשים להראות את הדירה

  • לאפשר למשכיר להראות דירה
    בבה בובה | 17/10/2010 19:56

    שלום רב! ב1/12/2010 מסתיים חוזה השכירות שלי בדירה. בעל הדירה כבר מעכשיו מציק לנו, מתקשר כמה פעמים ביום על מנת להראות את הדירה. לפעמים הוא מתקשר ורוצה להראות את הדירה באותו הרגע. הסברנו לו שאנחנו יכולים לסכם מראש על יום בשבוע שבו ניתן יהיה להראות את הדירה. הוא התעצבן והודיע לנו שאנחנו חיים בדירה זו בשכירות ושהיא לא שלנו והוא צריך לדאוג לעצמו. כמו כן, הוא ציין שבחוזה הוא יכול להראות את הדירה כמה שהוא רוצה. חתמנו על חוזה סטנדרטי שנקנה בסטימצקי בו כתוב בפרוש:"השוכר יאפשר למשכיר חודשיים לפני תום תקופת החוזה להציע ולהראות את המושכר לדיירים פוטנציאליים." האם הוא יכול להתעקש ולחייב אותנו על יומיים בשבוע להראות את הדירה או להביא מישהו לבניין ולהודיע לנו על כך דקות לפני? האם אנחנו יכולים להסתמך על החוק ולהודיע לו על יום אחד בשבוע מראש?

    • דיירים שנדרשים להראות את הדירה
      עו"ד שזר תומר | 17/10/2010 21:37

      אין בחוק מועדים לגבי - כמה ימים אפשר להראות את הדירה. זמן סביר, הוא בין יום ליומיים בשבוע. והודעה בזמן סביר לדייר, על מנת לאפשר לו להתארגן. זה לא שחור ולבן, בכל מקרה, על מנת למנוע טענות הייתי ממליץ לתעד בכתב את ההצקה שאתה מתאר, ע"י תיעוד מיילים שתשלח על מנת לגבות את עצמך.