כניסה למושכר ללא הרשאה

  • חוצפה או מה ?
    כרמית | 14/10/2010 10:19

    אני שוכרת דירה , בעל הדירה נכנס לדירה ללא הרשאה שלי , למרות שביקשתי ממנו מס' פעמים כי כניסה לדירה תהיה רק בנוכחותי, עקב בעיה טכנית שהיתה לי בדירה המשכיר יצר קשר וביקש להיכנס לדירה עם איש מקצוע ,הבהרתי לו כי לא תיאם איתי מראש ושאני בעבודה ולא זמינה ,התברר לי כשנכנסתי לדירה כי הוא היה בדירה ,שאלתי אותו על כך והוא הכחיש( זזו מס' פריטים בדירה לכן אני יודעת שהיה בדירה ) . האם מבחינה חוקית מותר לי בתור שוכרת להחליף צלינדר בלי לידע את המשכיר? בחוזה לא כתוב דבר על נושא זה.

    • כניסה למושכר ללא הרשאה
      עו"ד טל רכניץ | 14/10/2010 16:46

      יש לעיין בהוראות ההסכם. עקרונית אם לא רשום אחרת בהסכם, לא מותר לך להחליף צילנדר לדירה ללא הסכמה של בעלי הדירה. מצד שני, כמובן שאסור להיכנס לדירה, ללא נוכחותך, מבלי שנתת הסכמה לכך.

      • מטריד ביותר
        כרמית | 15/10/2010 06:46

        איך דייר אמור להתגונן ממקרה כזה ? אין חוק להגנת הדייר במקרים כאלה ?מטריד ביותר כניסתו לדירה ללא נוכחותי, כבר התעמתתי איתו בנושא מאחר ועשה זאת לא פעם אחת,העלאת נושא החלפת צלינדר בפניו לא תעזור אני משערת שירצה מפתח והעניין יחזיר אותי לאותה נקודה .