מימוש שטר חוב

  • איך מממשים שטר חוב?
    יוסף חיים | 12/10/2010 15:30

    בדירה שבבעלותי הדייר, השוכר, סייים את חוזה השכירות עימי. צק האחרון עבור שכ"ד של החודש האחרון חזר, בשל אי כיסוי מספיק בסך: 4000 ש"ח. בנוסף יש לו חוב כלפי בסך: 1000 ש"ח בגין תיקון שקיזז ממני מדמי השכירות במהלך השנה, ובסוף התברר לי שלא תיקן כלום. (במילים אחרות, עבד עלי). ברשותי שטר חוב בסך: 10,000 ש"ח. ובו 2 ערבים של השוכר. איך הכי נכון לגבות את החוב בצורה הקלה, הזולה והמהירה ביותר? איך מממשים את שטר החוב אם הוא על סכום גבוה יותר מהחוב הכולל?

    • מימוש שטר חוב
      עו"ד טלי קסלר | 13/10/2010 09:14

      מגישים את השטר להוצאה לפועל כנגד החייב והערבים. לא חייבים לפתוח את התיק על הסכום המלא של שטר החוב אלא רק בהתאם לחוב בפועל.