כיצד קובעים את גובה תשלומי ועד בית?

  • תשלומי ועד
    יוסף | 31/08/2010 02:44

    מה קורה שדייר רוצה לשלם תשלומי ועד לפי גודל הדירה שלו לעומת דירות יותר גדולות.

    • כיצד קובעים את גובה תשלומי ועד בית?
      עו"ד שרון עזרא | 31/08/2010 09:32

      גובה התשלומים נקבע בהתאם לאמור בתקנון ובהעדרו- בהוראות החוק שקובעות שיש להתחשב בגודל הדירה.

      • תקנון הביניין
        יוסף | 31/08/2010 13:06

        מהו התקנון ואיפה ניתן ליראותו .לציין שהביניין חדש.ומי קובע בתקנון איך ישולם הועד.ומה קורה שדייר חולק על התקנון בתשלום הועד על גודל הנכס . בתודה

        • תקנון הבית המשותף
          עו"ד שלומי עקירב | 31/08/2010 15:05

          ניתן למצוא את תקנון הבית המשותף ע"י הזמנת תיק הבית המשותף מלשכת רישום המקרקעין המתאימה, אצין כי הזמנת התיק כרוכה בתשלום אגרה. במידה ולא נרשם תקנון ייחודי לבית המשותף, כי אז רואים את דיירי הבית המשותף כאילו אימצו את התקנון המצוי בחוק המקרקעין.

        • נשיאה בהוצאות
          עו"ד שלומי עקירב | 31/08/2010 15:13

          להלן ציטוט של ס' 58 לחוק המקרקעין המדבר על השתתפות בהוצאות הבית המשותף: 58. נשיאת הוצאות (תיקון: תשמ"ד, תשנ"ב, תשס"ה9) (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור-השתתפות אחר. לענין זה "החזקה תקינה" - שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות.

          • תקנון הבית
            יוסף | 01/09/2010 15:20

            מה קורה שאין תקנון והוועד מחליט לירשום תקנון חדש או לסירוגין להוסיף בתקנון סעיף שתשלומי הועד מיתחלקים באופן שווה למרות היתנגדות הדייר בבינין . שרוצה לשלם עלפי גודל הדירה. בתודה רבה.

            • תשובה
              יוסף | 02/09/2010 12:32

              אודה לקבל תשובה בהקדם.

              • שלום עדיין ממתין לתשובה בקשר לתקנון
                יוסף | 05/09/2010 14:56

                בהמשך לסוגית התקנון אודה לתשובה.