מס רכישה ילד נכה

  • מס רכישה - ילד נכה
    דודי | 29/08/2010 11:52

    שלום,בני נכה בן השנתיים 100% ואני יכול לשלם מס רכישה מופחת של 0.5% על כל הסכום.הבנתי שהדירה חייבת להיות למגורי הילד ואכן אנחנו מתכוונים לגור בדירה הזו.1. האם בעתיד שנרצה לעבור דירה לפני שימלאו לו 18, נוכל להשכיר את הנכס?2. האם נוכל למכור את הנכס?3. האם יש תקופת זמן שאנו חייבים לגור בדירה לפני שנוכל להשכיר או למכור אותה?תודה

    • מס רכישה ילד נכה
      עו"ד שזר תומר | 30/08/2010 09:48

      מאחר וההקלה מגיעה לכל אדם רק פעמיים בחייו, רשות המיסים מתנה את קבלתה באישור בית משפט למשפחה לניצול ההקלה על ידי הורי הקטין, כפי שמורה סעיף 20 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות. האישור חייב להכיל התייחסות מיוחדת לנסיבות המקרה ול-2 נקודות: הכרח מעבר משפחת הילד הנכה לדירה הנרכשת בשל צרכיו המיוחדים של הקטין, ובמיוחד לאור סוג מוגבלותו ולאור מקום דיור המשפחה לפני רכישת הדירה החדשה. אישור בית המשפט לגבי ניצול אחד משתי ההקלות המגיעות לקטין בימי חייו. מעבר לכך, אני ממליץ לך לשכור עו"ד שייעלץ לך לגבי המשך ההליך, רצוי עד מאוד בתחום מיסוי המקרקעין.