דיירות מוגנת עמידר

  • דירת עמידר
    נאוה אנסקי | 27/08/2010 13:45

    שלום רב, אימי מתגוררת בדירת עמידר 33 שנה , בשנתיים האחרונות בשל מחלתה (חולת סוכרת) נאלצה לקבל עזרה צמודה יותר מאיתנו הילדים בכפוף לאישורים רפואיים ,לכן התגוררה בדירה יום בשבוע . בחודש אפריל ביקשנו מחברת עמידר לקנות את הדירה ,חברת עמידר דחתה את הבקשה בשל אי רציפות מגורים. האם מבחינה משפטית חב' עמידר יכולה לדחות את בקשת הקניה? אני יודעת שיש הצעת חוק לעומדת לקריאה ראשונה בכנסת להקפאת מכירת דירות של עמידר בשל חוסר בדירות לדיור ציבורי.

    • דיירות מוגנת עמידר
      עו"ד שזר תומר | 30/08/2010 09:34

      הנושא מורכב מדי בכדי ליתן תשובה בפורום. יש צורך לפנות ליעוץ משפטי ע"י עו"ד שמתמחה בתחום. יחד עם זאת אציין, כי מטרתם של חוקי הגנת הדייר באה להבטיח לדיירים קורת גג בזמנים שהמחוקק ראה כזמני חרום ואולם, הפסיקה כבר קבעה במקרים שהדייר הפסיק לעשות שימוש במושכר לעסקו או למגוריו, כי אין זה צודק שימשיך להחזיק בו למרות נטישתו. אין כוונה להגן על הדייר בנסיבות אלה ועליו לפנות את הנכס ולהחזירו לבעל הבית . עילת הנטישה מורכבת משני יסודות מצטברים: עזיבה ופיזית והעדר כוונה לחזור, כך שדייר העוזב מושכר בלא כוונה לחזור אליו רואים אותו כנוטש. הכוונה לחזור אף היא מורכבת משני יסודות מצטברים: רצון לחזור למושכר וסיכוי ממשי של האפשרות לחזור למושכר.