העברה מיחיד לקרובו כנגד תשלום תמורה

  • הוספת נספח להסכם העברה ללא תמורה
    אורית | 25/08/2010 16:48

    שלום רב, לפני כשנתיים חתמנו אני ואחותי על הסכם מתנה לפיו אבא שלנו מעביר לנו דירה שבבעלותו במתנה. אבל מה? התברר בדיעבד שעשינו טעות קטנה, כי אבא התעקש שנכלול בהסכם סעיף לפיו אנו נמשיך לשלם את יתרת המשכנתא במקומו אם אנו חפצות בדירה כמו כן התחייבנו בהסכם לשלם חובות ארנונה ומיסים במקומו [ככל שכאלה קיימים -אך מתברר שלא קיימים חובות]. רשויות מס שבח לא הכירו בעסקה כעסקת מתנה בגלל האמור ולכן נאלצנו לשלם מס שבח (מזערי) ומס רכישה רגיל. כעת העירייה דורשת היטל השבחה. נודע לנו מהאינטרנט שהיות ומדובר כביכול בהסכם מתנה בין קרובים - אין חבות בהיטל השבחה. אנו מפחדים שאם ניתן לעירייה את ההסכם הזה הם גם יגידו שלא מדובר בהסכם מתנה ואז נאלץ לשלם היטל השבחה. השאלה: האם אנו יכולים להוסיף היום נספח להסכם לפיו הסעיפים בהם התחייבנו לשלם במקום אבא את המשכנתא וכו' - מבוטלים? [אבא מסכים להמשיך לשלם את הכל בעצמו] אם לא מה ניתן לעשות כעת בשביל לא לשלם את היטל ההשבחה? תודה מראש.

    • העברה מיחיד לקרובו כנגד תשלום תמורה
      עו"ד טל רכניץ | 26/08/2010 16:07

      אין מצב ביניים, או שיש העברה ללא תמורה, או שיש תמורה. לפי הנתונים שהצגת בסופו של דבר, הוכרה על ידכם העיסקה כעסקה ששולמה בעדה תמורה, ושולם מס שבח ומס רכישה בהתאם. העירייה הולכת אחר, מהות העיסקה כפי שאף הוכרה על ידכם (אין המדובר בעיסקה ללא תמורה), לכן לכאורה הנכם אכן חייבים בהיטל השבחה. אין מצב ביניים. האפשרויות האחרות שעומדות לרשותכם, הינה לחתום על תצהירי ביטול ולבטל את העיסקה המקורית לחלוטין, (ואז גם לקבל החזר בגין תשלומי המס ששולמו עד עתה), או לחילופין לפנות לוועדה המקומית וברר אם אפשר לדחות את תשלום היטל ההשבחה, כך שזה ישולם כנגד חתימתכם על התחייבות לתשלומו בעת מימוש או בקשה להיתר, על ידי הנעברים (כלומר אתם).

      • הבהרה
        אורית | 27/08/2010 10:35

        תודה על התשובה אך אני חייבת לציין שעדיין לא העברנו את תשלומי המשכנתא על שמנו ולא נתנו שום תמורה לאבא עד היום. למעשה החוזה נחתם לפני כשנתיים ועד היום אפילו לא קיבלנו את החזקה בדירה. סה"כ אנו מבקשות לבטל את הסעיפים בחוזה המעידים על תמורה כלשהי וגם אבא מסכים להמשיך לשלם את המשכנתא בעצמו. אנו חוששות שאם נבטל את העיסקה לא נוכל לערוך אותה מחדש. אין לנו בעיה שמס שבח לא יחזיר לנו את המסים ששילמנו. יש פיתרון טוב יותר נוכח האמור? תודה מראש.