חיוב במס שבח

  • חיוב במס שבח
    שי | 23/08/2010 22:14

    בס"ד ברצוני לדעת, בעלים של דירת קרקע החליט לבנות דירה נוספת על גג הבית, הדירה הנוספת היא יחידה בפני עצמה, על היחידה הנוספת בנה עוד דירה נוספת גם היא יחידה נפרדת בפני עצמה. נוצר עכשיו בניין בו קומת קרקע ראשונה ושניה. בניית הדירה בקומה שנייה הסתיים לפני כ- 13 שנים, בבירור עם בעל הבית עלות בניית הדירה הינו כ- 200,000 ש"ח, כעת מעוניין המוכר למכור את הנכס (כעבור 13 שנים) במחיר של כ- 650,000 ש"ח. המוכר כבר ביצע עסקת מכירה שנתיים לפני כן והיו לו בארבע השנים האחרונות שתי דירות בעת ובעונה אחת ולכן הוא אינו פטור ממס שבח. שאלתי: עם ניקח את עלות הבנייה כ- 200,000 ש"ח נצמיד אותה להיום נגיע לכ- 270,000 ש"ח, האם ההפרש בין 270,000 ש"ח ל- 650,000 הוא השבח ועליו יגבה מס בשיעור 25%, או שמס שבח ייחשב כמה שווה שטח הגג שעליו נבנתה הדירה (ולא רק עלות הבנייה) וההפרש שבין עלות הבנייה בתוספת עלות הזכויות בגג לבין 650,000 ש" הוא השבח שעליו יחושב 25% חבות במס. יש לקחת בחשבון שמי שבנה את כל הדירות הינו הבעלים של קומת הקרקע ולכן כשבנה את הדירות הוא לא שילם (לעצמו) את עלות הזכויות בגג, ויש לקחת בחשבון שכעת הבעלים בעצמו מוכר את הדירה. בבקשה תשובתכם

    • חיוב במס שבח
      עו"ד שרון עזרא | 24/08/2010 10:56

      הפורום איננו תחליף לייעוץ משפטי .אנא פנה לייעוץ פרטני.