תשלום היטל השבחה בגין העברת זכויות

  • תשלום היטל השבחה
    דוד | 17/08/2010 20:44

    בהמשך לתשובתך.ההנכס רשום במינהל.האם אם רק אני מוכר את החלק שלי זכותה של עירית תל אביב לגבות את ההיטל עבור כל הבית ולדרוש תשלום גם מדוד שלי?בנוסף רציתי לדעת האם יש אפשרות לעשות הסכם אצל עו"ד שהקונה (דוד שלי) יקח על עצמו את תשלום ההיטל וביום שימכור ישלם את כל תשלום ההיטל.?תודה רבה על העזרה ויישר כוח.

    • תשלום היטל השבחה בגין העברת זכויות
      עו"ד טלי קסלר | 18/08/2010 13:54

      לא ניתן יהיה להעביר את הזכויות במינהל אלא אם ישולם היטל ההשבחה. היטל ההשבחה שיחול הוא רק ביחס לזכויות המועברות ולא על הנכס כולו. אין מניעה לעשות הסכם שהיטל ההשבחה, החל על המוכר, ישולם על ידי הקונה.

      • היטל השבחה
        דדו | 18/08/2010 16:49

        ז"ט אם אני מבין נכון, עירית תל אביב לא יכולה לגבות היטל עבור החלק של דוד שלי (מכיוון שלא מכר אלא רק קנה),ואני היחיד שצריך לשלם היטל השבחה מכיוון שרק אני מעביר את הזכויות?ועוד דבר קטנטן,הבנתי שיש אפשרות לעשות הסכם שדוד שלי יקח על עצמו את ההיטל ורק בזמן שהוא ימכור את הנכס אז ישלם את כל ההיטל במלואו, נכון הדבר?תודה רבה על הכל יישר כוח.