חישוב הצמדה ביחס לדמי השכירות

  • שכירות - הצמדה למדד
    טל פז | 17/08/2010 16:46

    שלום, אני שוכר דירה אשר לפי חוזה התחייבתי לשלם את השכירות בצמוד למדד המחירים לצרכן. מסרתי ,לפי חוזה, 12 צ'קים בהתחייבות לשנה - אחד כל חודש. השכירות החלה באוקטובר 2009 עד אוקטובר 2010. לא ברור לי איך אני אמור לחשב את ההצמדה למדד. איך אמורה להתבצע ההצמדה? להבנתי עבור כל תשלום עלי לחשב את הפרשי המדד (אשר מחושבים מתוך אתר הלישכה המרכזית לסטטיסטיקה) ולסכום ההפרשים – כלומר, האם על כל צ'ק בכל חודש יש לחשב את ההפרש ולסכום את כל ההפרשים. לדוגמא, אם ערך 3000 ש"ח באוקטובר הוא 3000 ש"ח (הבסיס) וביוני שוויים 2990 בעל הבית חייב לי – 10 ש"ח (שילמתי לו 10 ש"ח יותר)– וכך לבצע סכימה של כל ההפרשים בכל החודשים עבור כל צ'ק. לטענתו של בעל הדירה יש לחשב את שינוי המדד בין אוקטובר 2009 לאוקטובר 2010 על כל הסכום שכולל את כל הצקים. לדוגמא - אם ההפרש בין אוק' 09 לאוק' 10 הוא 1.7 אחוז, עלי להחזיר לבעל הבית מכפלת הפרש אחוז המדד- 1.7 - בעלות השכירות השנתית - 36,000 (ששולמו בתשלומים כל חודש בשכירות). בעל הבית טוען, שמצמידים את החוב למדד ולא את התשלומים, כלומר אם יש לי "חוב" של 36,000 ש"ח, אשלם עליו את ההצמדה- 1.7 - ולא אקח בחשבון את העובדה שאני מוריד מהחוב כל חודש שכירות - כסף. הרי שאם בעל הבית צודק, הוא יכול לקחת את הכסף שקיבל ממני כל חודש ולהכניס אותו לתוכנית חיסכון ובנוסף לקבל ממני את ההצמדה למדד ולהרוויח משני הכיוונים. האם זה אפשרי ? חוקי ? האם על כסף ששילמתי אני עדיין צריך לסחוב את ההצמדה למדד עד סוף החוזה? האם על חוב שהחזרתי אני צריך לשלם?

    • חישוב הצמדה ביחס לדמי השכירות
      עו"ד טלי קסלר | 18/08/2010 13:42

      צריך לבדוק כמו שצריך את הסכם השכירות שלכם כולו ובפרט איך בדיוק מנוסחים סעיפי התשלומים וההצמדה. בדרך כלל הסכמי השכירות מנוסחים באופן שהפרשנות המתבקשת היא הפרשנות שלך ולא הפרשנות של בעל הדירה שלך.