שימוש במבנה ללא היתר

  • האשמה בשימוש במבנה ללא היתר כשהעבירה התיישנה
    Wizard41 | 16/08/2010 08:31

    שלום רב, אני מחפש פסקי דין שבהם השופטים דחו ניסיון של הרשויות להאשים אדם בעבירה של "שימוש" במבנה ללא היתר במקרים בהם עבירת הבנייה עצמה כבר התיישנה (יותר מ- 5 שנים) ולא ניתן להגיש כתב אישום בגינה. שכן שלי קנה ב- 2007 דירה בקומת קרקע שבה בעלי הדירה הקודמים פתחו פתח ישיר אל החצר האחורית עוד בשנת 1999 (כלומר, בסך הכל הורידו כמה בלוקים מתחת לחלון והפכו אותו לדלת). פתיחת הפתח אושרה בדיעבד על ידי בעלי הדירות באסיפת דיירים משנת 2004. כמו כן, מהנדס שהוזמן לבדיקת הפתח אישר שאין שום בעיה קונסטרוקטיבית. שני שכנים התנכלו לאותו שכן על לא עוול בכפו והתלוננו לאחרונה בפני הפיקוח על הבניה בעירייה על "עבירת בנייה". הגיע פקח, דיווח שאיתר עבירת בניה אך התביעה העירונית קבעה שיש לסגור את התיק "מחוסר הצדקה להעמדה לדין בנסיבות העניין". השכנים המתנכלים לא וויתרו והגישו ערעור לפרקליטות המדינה. כנראה כדי להוריד את המתלוננים העקשנים מהגב שלהם, הפרקליטות החליטה להגיש בכל זאת כתב אישום נגד השכן ומנסה להיתלות בעבירת ה- "שימוש". לכן, פסקי דין כאמור בתחילת פניה זו הינם קריטיים לצורך ההגנה של השכן במשפט שנכפה עליו בידי המתלוננים הרשעים. מיותר לציין שבאותו בניין קיימים פתחים אחרים כבר שנים רבות, עליהם לא התלוננו אותם שכנים מתנכלים ... שלא לדבר על כך שבשכונה קיימים עשרות פתחים כגון אלה כבר עשרות שנים כשהעירייה לא עשתה עם זה דבר. למעשה יוצא שהשכן מהווה "שעיר לעזאזל" עבור העירייה והיא מתעמרת בו על ידי אכיפה בררנית ושרירותית ללא כל הצדקה. תודה רבה.

    • שימוש במבנה ללא היתר
      עו"ד שרון עזרא | 16/08/2010 14:55

      במסגרת הפורום אין אנו מבצעים סקירה משפטית של פסיקה, והפורום איננו תחליף ליעוץ משפטי.