הסבר מפורט ככל שניתן !

  • חניה בבניין שעדיין אינו בטאבו
    כהן סיגל | 11/08/2010 18:20

    שלום רב, אנחנו גרים בראשל"צ בניין בן 3 קומות וששה דיירים שנבנה ע"י שכטר לפני 28 שנה ומכיוון שהחברה שפטה רגל, הבניין נמצא בטיפול של מפרק ועדיין לא נרשם כבניין משותף בטאבו. בבניין שלוש חניות (וכאמור, ששה דיירים עם רכבים). בתשריטי הבניין הישנים מצויין ומסומן שמוצמדת חניה לדירה שלנו וכך מצויין גם לגבי שתי החניות האחרות. דיירי הדירות שאליהן לא מוסדרת בתשריטים שום הצמדה של חניה טוענים שכל עוד הבניין אינו רשום בטאבו הרי שהתשריטים אינם מחייבים ושההצמדה אינה סופית ועל כן זכותם לחנות בחניה שלנו. שאלתי היא: האם אכן כך הדבר? או שיש לי זכות על החניה מתוקף התשריט? ואם יש לי זכות אז איך אוכל להשיג מסמך משפטי על מנת להראות לשכנים? שאלה שניה: אם אין לי זכות עד רישום סופי בטאבו, האם זה אומר שגם יתר החניות אינן שייכות לשום דירה או שיש מצב שרק בחניה שלי כולם יכולים לחנות ובחניות האחרות מעוגנת זכות כלשהיא לדירות שאליהן הן מוצמדות בתשריט? תודה

    • הסבר מפורט ככל שניתן !
      אחד שיודע | 12/08/2010 16:35

      יקירתי, זכויות הרשומות ב"טאבו" מהוות זכויות בדרגה קניינית (שהינה דרגה גבוהה מאוד). כרגע המצב הינו שזכויותייך בדירה נחשבות לזכויות אובליגטוריות בדיוק כמו זכויותייך ברכב בו את נוסעת. עצם קיומה של זכות גם אם בדרגה אובליגטורית אינו שולל ממך את הזכות לדרוש ו/או לכפות את קיומה בכל הדרכים האפשריות, לרבות בדרך של קבלת צו מניעה מבית משפט כלפי שאר השכנים - ביחס לחנייה בחניה שלך. את זכאית עפ"י החוק (גם מבלי לפנות לבית משפט) לשים עמוד חניה לפני החניה שלך, כך שרק את תוכלי לפתוח אותו ולחנות באותה חניה. זכותך נגזרת מהרשום בחוזה הרכישה של דירתך (לרבות התשריטים המצורפים לו ו/או באישור הזכויות מהחברה המנהלת/משכנת שקיימת ביחס לבניין בו את גרה ו/או באישור זכויות מהמינהל. לסיכום אם קנית יחד עם הדירה גם חניה - תעמדי על זכויותייך ואל תהיה "פראיירית"..

      • זהו, שבחוזה אין התיחסות לחניה
        כהן סיגל | 14/08/2010 21:20

        ההצמדה מופיעה בתשריטים . את הדירה רכשנו מאשה זקנה שלא היה לה רכב ולכן לא היה בחוזה שום סעיף הקשור לחניה. אך בחוזה המקורי מהקבלן לרוכש הראשון של הדירה (משפחה שגרה שם לפני הזקנה) יש הצמדה של החניה לדירה . האם זה משנה את התמונה? תודה רבה על ההסבר.