מכירת דירה במהלך תקופת השכירות

  • מכירת דירה במהלך תקופת השכירות
    אדם | 11/08/2010 13:41

    הדירה שאנו שוכרים נמכרה ועוברת בעוד כמה ימים לבעלים החדש (לפני תום תקופת השכירות) . הבעלים הישן רוצה להוציא את הרהיטים שלו מהדירה ( כל הריהוט מפורט בחוזה השכירות ) . הבעלים החדש לא מעוניין להכניס רהיטים אחרים כפי שמחייב חוזה השכירות. בחוזה השכירות מופיע סעיף האומר כי המפר הסכם זה ישלם לצד השני סך של שכ"ד חודשי.  היות ואנחנו נשארים בלי רהיטים , מקרר, מכומת הכביסה וכו' נאלץ לפעול מיידית. מה ניתן לעשות ? האם אי הסכמתו של הבעלים החדש לספק לנו ריהוט כמפורט בחוזה מהווה הפרה של החוזה והאם ניתן לתבוע ממנו את הסכום הנ"ל ? האם זה נותן לנו זכות להתפנות מהדירה מבלי לשלם לבעלים החדש את יתרת השכ"ד עד לתום תקופת השכירות ? האם ניתן למנוע מהבעלים הישן להוציא את הריהוט עד תום תקופת השכירות ? בתודה מראש .

    • מכירת דירה במהלך תקופת השכירות
      עו"ד טלי קסלר | 11/08/2010 17:00

      אתם צריכים לפנות לעורך דין שבקיא בתחום המקרקעין ולקבל ייעוץ משפטי. צריך לקרוא היטב את הסכם השכירות שלכם. בד"כ יש סעיף שאומר שהמשכיר יכול להעביר את זכויותיו בדירה בכפוף לכך שזכויות השוכר לא תפגענה. אני בספק רב אם הוא יכול להוציא את הרהיטים שלו באמצע תקופת השכירות אולם, כאמור, צריך לבדוק היטב את הסכם השכירות.