ניתוק תשתיות בדירה שכורה

  • ניתוק תשתיות
    שוכרת מתוסכלת | 11/08/2010 09:51

    שלום רב, אני שוכרת דירת מרתף עם שותפה (סטודנטיות) בבית פרטי. לאחרונה בעל הבית עבר לגור בבית ומקיים שיפוץ נרחב, הן פנימי והן חיצוני. שיפוץ הבית מבחוץ דורש התקנת פיגומים, דבר הנעשה ללא אישורנו, למרות שנדרש לכסות את החלונות והדלת של דירתנו בניילונים. מאחר והדירה נמוכה, אין בה קליטה לפלאפון והתקנו על חשבוננו רפיטר של החברה הסלולרית עם אנטנה הנמצאת על הגג. בנוסף, חוט התקשורת של בזק חיצוני לבית. כעת, כחלק מהשיפוץ, בעל הבית חתך לנו את הכבל של האנטנה ואינו מוכן להתקין את האנטנה שנית (הפיתרון מצידו- שנעבור חברה סלולרית) ומאיים לחתוך את החוט החיצוני של בזק אם לא נביא בעצמנו חשמלאי שיכניס את החוט לקיר. נציין שאלו אמצעי התקשורת היחידים בדירה, ואם יחתכו לנו את החוט נהיה מנוטרלות.(פלאפון, טלפון קווי ואינטרנט) יש לציין כי מעבר לכך אנו סובלות מעוגמת נפש רבה, ליכלוך שהוביל לסתימה בצנרת וכו'. האם יש חקיקה המגנה על זכויונתנו? וכיצד עלינו להתייחס אל מול האיומים לנתק את החוט? תודה מראש, השוכרות המתוסכלות

    • ניתוק תשתיות בדירה שכורה
      עו"ד טלי קסלר | 11/08/2010 17:15

      צריך לבדוק את הסכם השכירות שלכן. באופן עקרוני לא ברור שהוא רשאי לעשות עבודות מהסוג שאת מתארת הפוגעות באיכות החיים שלכן בדירה. יתרה מזאת, אם הדירה הושכרה לכן עם תשתית הטלפון הנייח הקיימת, לא ברור שהוא רשאי לנתק אותה ושאם יש צורך להטמין אותה בקיר, החיוב אמור לחול עליכן. אם הדבר משמעותי עבורכן פנו לקבל ייעוץ משפטי.