מס רכישה ביחס ליתום עקב פעולת איבה

  • מס רכישה - לא ניתן מענה -
    מנחם | 10/08/2010 22:59

    יש לי שני דירות מגורים, אחת רכשתי בדיוק לפני שנתים (חלפו מספר ימים מתום השנתיים ממועד המכירה כלומר ממועד החוזה), אבא שלי נהרג בפעולת איבה, האם אני יכול לדרוש החזר על מס רכישה ששילמתי על הדירה השניה עקב היותי נפגע פעולת איבה / יתום עקב פעולת איבה ? אם אני מוכר את הדירה השניה חודש לאחר תום השנתיים ממועד הרכישה האם יש אפשרות לקבל החזר מס רכישה? בנוסף, אני מעונין לרכוש דירת מגורים נוספת האם אני יכול לקבל פטור ממס רכישה בעקבות היותי יתום עקב פעולת איבה (אני בן 38).

    • מס רכישה ביחס ליתום עקב פעולת איבה
      עו"ד טלי קסלר | 11/08/2010 17:32

      באופן עקרוני יתום עד גיל 40 זכאי להקלה במס רכישה ולתשלום של 0.5% ביחס לשתי עסקאות. לגבי העסקאות שכבר עשית צריך לבדוק מתי העסקאות האלה נעשו, האם השומות שלהן "נסגרו" ואם יש אפשרות לדרוש לגביהן החזר. פנה לייעוץ משפטי אצל עורך דין שבקיא בתחום המקרקעין.