טיפול בהעברת זכויות

  • בעיה בהתנהלות מול החברה המשכנת והעו"ד המייצג
    ירון | 09/08/2010 23:59

    באוקטובר אשתקד השלמתי את תהליך רכישת הדירה מהמוכר לאחר שהעברתי אליו את התשלום האחרון. הבניין אינו רשום בטאבו מזה 25 שנה וכיוון שחברת הקבלן התפרקה מזמן ישנו משרד עו"ד המטפל ברישום כאילו היה החברה המשכנת. עו"ד שייצג אותי ברכישת הדירה עובד במקביל על רישום הבניין בטאבו כבניין משותף למרות שעל פי ההתנהלות העכשווית נראה כי עניין זה הולך לקחת זמן רב בהרבה מהזמן שטען. את האגרות עבור הרישום בחברה המשכנת שילמנו במלואם ע"פ בקשתו של העו"ד המייצג אותנו אך בפנייתנו אליו לאחר כמה שבועות שבהן שמנו לב כי הדירה עדיין לא נרשמה בחברה המשכנת למרות ששילמנו את כלל האגרות טען כי עד שלא נשלם לו סכום של כ 4500 ש"ח נוספים עבור כך שהוא מתנהל מול הרישום בטאבו לצורך רישום הדירה אין הוא מוכן לתת הוראה לעו"ד המנהל את הרישום בחברההמשכנת לבצע את רישום הזכויות. בפנייתנו אל משרד עו"ד הדין המטפל ברישום הזכויות בחברה המשכנת טען המשרד כי עד שלא יקבל אישור מהעו"ד שייצג אותנו אין הם מוכנים לרשום את זכויותנו בחברה המשכנת. נכון לעכשיו אני נמצא בין הפטיש לסדן במצב שבו מצד אחד מנסה עו"ד הדין שייצג אותי לסחוט אותי לשלם לו לא על פי הסיכום בינינו ומצד שני מול משרד המשמש כחברה המשכנת אך לא מוכן לרשום אותי עד לאישור מצד העו"ד הסחטן. אנא עזרתכם בפתרון הבעיה מכיוון שהבנק כבר שלח מכתב התראה על כך שעדיין לא הושלם רישום הזכויות בחברה המשכנת או במנהל.

    • טיפול בהעברת זכויות
      עו"ד טל רכניץ | 10/08/2010 22:13

      אכן מצב בעייתי יחד עם זאת, קשה הלתייחס. האם יש הסכם שכ"ט מסודר ביניכם ובין העו"ד ורשום שם בדיוק מה נדרש מנו לעשות ובכמה כסף ? אם אתם במצב לחוץ מול הבנק, הייתי מציע לכם לשלם לעו"ד "תחת מחאה" ואח"כ שוקל צעדיכם. בכל מקרה, על פניו בנסיבות שתיארתם, נראה כי בגין רישום הזכויות בלשכת רישום המקרקעין, לעו"ד מגיע שכ"ט בנוסף.

      • רישום זכויות
        ירון | 10/08/2010 23:26

        אין לי ספק כי עבור רישום הזכויות בלשכת רישום המקרקעין מגיע לעו"ד שכ"ט נוסף ואינני מתכוון להמנע מכך, המחלוקת בינינו הינה על זמן התשלום וגובהו. כשאני טוען שאני מוכן לשלם את שכ"ט עבור הרישום בלשכת רישום המקרקעין רק לאחר שיצליח לרשום את הבניין כבית משותף מכיוון שאין בכוונתי לשלם בעבור תהליך שיכול להיות שלא שיקח עוד שנים רבות ואולי לא יצליח בכלל, ואילו העו"ד מעוניין שאשלם מראש. על כל מקרה את האגרות שביקש עבו הרישום בחברה המשכנת שילמתי במלואם על פי בקשתו ורק לאחר ששילמתי אותם התחמק העו"ד מהרישום באמתלה שעכשיו ישלים את הרישום בחברה המשכנת רק לאחר שאשלם את שכ"ט הנוסף עבור הרישום בטאבו. הבעיה היא שישנה התחייבות של העו"ד לרשום את הדירה בחברה המשכנת בחוזה הקניה אך אין הסכם שכ"ט מסודר בינינו ובין העו"ד. שאלה- האם ניתן לפנות למנהל באופן עצמאי על מנת לרשום את הדירה או לחילופין לבית משפט על מנת שייתן הוראה לרישום הדירה במנהל ? תודה על העזרה

        • רישום זכויות
          עו"ד טלי קסלר | 11/08/2010 17:42

          באופן עקרוני לגבי נכסים שהרישום שלהם מתנהל בחברה משכנת - על מנת לרשום את הזכויות כמו שצריך אין אפשרות להסתפק ברישום במינהל מקרקעי ישראל (בהנחה בכלל שהמינהל מסכים לאפשר רישום הזכויות אצלו שלא באמצעות החברה המשכנת) אלא יש הכרח לבצע את הרישום גם בחברה המשכנת. אם יש בידיכם את כל המסמכים הדרושים ייתכן שתוכלו לעשות זאת שלא באמצעות עורך הדין. אם אין בידיכם את המסמכים הדרושים תצטרכו להתמודד מולו. כך או כך זה בעייתי מבחינתכם שהזכויות אינן רשומות על שמכם ולא רק בגלל הבנק למשכנתאות.