מיסי ועד בית, תיקון דוד שמש

  • מסי ועד בית והשתתפות בתיקון דוד
    nurit | 09/08/2010 17:10

    אני דיירת בבית משותף. הדירה שלי היא הקטנה מבין הדירות שיש ובנוסף על כך, אני מתגוררת בגפי. אני משלמת מסי ועד בית בגובה מסי הוועד שמשלמים כל הדיירים, כולל אלו בעלי הדירות הגדולות יותר, בעוד שאני יודעת שיש בניינים בהם משלמים לפי גודל הדירה. כשפניתי לועד הבית הם אמרו לי שאני צריכה לפי החוק לשלם שווה לכולם. האם זה נכון?? בנוסף, נדרש בבניין תיקון של דוד השמש, ופעם נוספת, חילקו את התשלום לפי מספר הדירות ולא לפי גודל הדירה או מספר הדיירים בבית. אציין פעם נוספת שאני מתגוררת לבד בדירה הזו והסכום לתשלום יוצר כמה אלפים, סכום שהינו גבוה מאוד בשבילי. האם זה חוקי כיצד שועד הבית נוהג?? תודה רבה

    • מיסי ועד בית, תיקון דוד שמש
      עו"ד שזר תומר | 09/08/2010 18:25

      צריך לבדוק מה רשום בתקנון. בכל מקרה, אני מצרף לך העתק מסמך ובו הסבר ביחס לשינוי התקנון, במקרים שלך, ושינוי חישוב הועד. בהצלחה.

      • תודה רבה אבל
        nurit | 09/08/2010 21:35

        אני מודה לך על התשובה המהירה. אך הקובץ ששלחת לי לא נפתח. בנוסף, רציתי לדעת אם אין לוועד תקנון, מה עושים במצב זה?

        • תקנון מצוי - בעיות עם ועד הבית
          עו"ד שזר תומר | 10/08/2010 09:00

          אין דבר כזה שאין תקנון, אם אין תקנון פונים לתקנון המצוי, לגבי תקנון זה ראי את האמור בלינק המצ"ב: http://www.kehilot.co.il/ArticleDetails.asp?articleID=117