פרצלציה - נכס בבעלות קק"ל

  • פרצלציה על בית בבעלות קק"ל
    רונן | 09/08/2010 16:18

    שלום אני מתעניין ברכישת בית דו משפחתי. בנסח טאבו של הבית אני רואה שהבעלים הם קק"ל ושיש 4 חוכרים בחלוקה שווה (זוג אחד שרוצה למכור לי וזוג שני של הבית הצמוד).כמו כן אין רישום כבית משותף. באתר של מנהל מקרקעי ישראל (ובעוד אתרים שקראתי) כתוב שרישום זכויות חכירה בטאבו (עבור קרקע של המנהל) מתאפשר רק כאשר קיימת פרצלציה וכן לאחר רישום בית משותף. ולכן, מאחר והצלחתי להוציא נסח טאבו עבור הבית, אני מסיק שקיימת פרצלציה עבור הנכס המדובר. אך, כאשר אני מסתכל באתר של משרד הבינוי והשיכון ובודק את מצב רישום הדירה, אני רואה שאין פרצלציה ואין רישום בית משותף (גם עבור הבית המדובר וגם על הבית השני שבאותה חלקה). מה אני מפספס? אם אין פרצלציה - אז למה זה רשום בטאבו? ברור לי שאני אפנה לעורך דין ברגע הנכון, אבל חשוב לי להבין ... אשמח לעזרה

    • פרצלציה - נכס בבעלות קק"ל
      עו"ד שזר תומר | 09/08/2010 18:22

      הרישום בטאבו - איננו אומר שיש פרצלציה. תעיין בנחס ותראה כיצד הנכס רשום, לפי התיאור שלך אין רישום של בית משותף, ולכן מה שרשום הוא למעשה גודל המגרש כולו. כלומר, אין עדיין פרצלציה, זה לא אומר שאי אפשר לקנות את הנכס, אבל צריך שעו"ד שייצג אותך יבצע את הבדיקות הראויות.

      • אני לא בטוח שהבהרתי במדויק את השאלה שלי
        רונן | 10/08/2010 09:52

        אני יודע שבאופן כללי רישום בטאבו אינו אומר שיש פרצלציה. שאלתי היתה ספציפית לגבי קרקע של המנהל (האם אכן רישום זכויות חכירה בטאבו עבור קרקע של המנהל מתאפשר רק כאשר קיימת פרצלציה). מצד אחד באתר של מנהל מקרקעי ישראל כתוב שרישום זכויות חכירה בטאבו (עבור קרקע של המנהל) מתאפשר רק כאשר קיימת פרצלציה. וכאשר הסתכלתי בטאבו אכן ראיתי שרשומות זכויות חכירה. ומצד שני כאשר אני מסתכל באתר של משרד הבינוי והשיכון ובודק את מצב רישום הדירה, אני רואה שאין פרצלציה. האם יכול להיות שפשוט לא הבנתי את מה שכתוב באתר של מנהל מקרקעי ישראל?