התיישנות בניה לא חוקית.

  • התיישנות של בנייה לא חוקית
    ליאור | 09/08/2010 11:55

    שלום,יש לי דירה בבניין דו-קומתי שליד אחת הדירות בקומת הקרקע הוצב קרוואן שמשמש כחדר נוסף. כתבתי לאגף לפיקוח על הבנייה והם בדקו זאת וענו לי שיש התיישנות על העבירה מכיוון שעברו מעל לחמש שנים.עניתי להם שאומנם יש התיישנות על העבירה עצמה, אבל לא על שימוש במבנה לא חוקי, שזאת עבירה שמתחדשת יום ביומו. כתגובה הם ענו לי שהם לא מתעסקים בפינוי דיירים. שאלתי היא כיצד עלי לפעול?אני מנסה למכור את הדירה ומספר קונים פוטנציליים 'עשו פרצוף' כשהם ראו זאת. בנוסף לפני כשנה סיימו לבנות בצמוד לבניין, בניין חדש ושביל מהעבר שהיה בעבר, חסום לגמרי כיום. כאשר מחנים בחניון בצמוד לבניין, צריכים להקיף את כל הבלוק בכדי להגיע למדרגות הגישה לקומה השנייה.תודה רבה

    • התיישנות בניה לא חוקית.
      עו"ד שזר תומר | 09/08/2010 18:15

      ראשית כל התשובה שקיבלתי באגף הפיקוח היא בכתב??? אם כן, צריך לעיין בה. אם לא - צריך להוציא אליהם פניה חריפה, ולהמתין לתשובה כתובה. בכל מקרה, ניתן לתבוע את השכן, בתביעה אזרחית, בגין מטרד וירידת ערך של הנכס שלך - תביעה שכזו חובה לעשות על ידי ע"ד, שכן יש צורך בחוות דעת שמאי וכו'. לעניין הבניין השני, צריך לבדוק בעירייה, האם השביל נבנה על פי היתר, אפשר לבדוק בתוכניות. גש לועדה לתכנון ובניה או מחלקת הנדסה ותברר.

      • התיישנות בניה לא חוקית
        ליאור | 09/08/2010 18:32

        תודה על התגובה.התשובה שקיבלתי מהעירייה היא בכתב. אני מצטט את החלק הרלוונטי: "...התלונה מתייחסת למכולה ישנה, שקיימת יותר מ-5 שנים. לפיכך, אין מקום להמשך טיפולנו."אני חושש לקחת עורך-דין, שמא זה יקח הרבה זמן, ומי יודע האם אצא נשכר. חשבתי שעל-ידי פנייה לעירייה, הם יוציאו צו הריסה. האם לקיחת עורך-דין היא המפלט האחרון כפי שהדברים הינם עכשיו?בכל מקרה, אפנה לעורך-דין במידה ואין פתרון אחר.

        • התיישנות בניה לא חוקית - מטרד שכנים
          עו"ד שזר תומר | 10/08/2010 09:01

          יש לפנות לעו"ד משתי סיבות: האחת - בדיקה משפטית יסודית, אודות ההתיישנות ביחס למכולה ופניה חוזרת לעירייה. השני - פניה לאותו בעל בית ששם את המכולה, בהתראה לפני תביעה אזרחית כנגדו, בגין עוולת מטרד וירידת ערך. זו הדרך הנכונה לטפל בבעיה.