גדר

  • גדר משותפת, מי משלם?
    שי | 09/08/2010 11:30

    שלום, לפני כ10 שנים רכשנו שטח אדמה ביישוב בדרום הארץ. מהמנהל או המועצה המקומית, חוייבנו לבנות גדר מבטון שתפריד בין הבתים. השטח שלי היה בשכנות עם אדם שלא החל לבנות בזמנו, ואני, שסיימתי לבנות את הבית, הייתי מחוייב בגדר. כעת, מכרתי את הבית, ואני מעוניין שהשכן ישלם את חלקו בגדר, אך הוא מסרב. האם יש לי פה בכלל עילה לדרוש ממנו תשלום? מה אומר החוק?

    • גדר
      עו"ד שזר תומר | 09/08/2010 18:12

      יש לך בעיית התיישנות - 7 שנים מיום הקמת העילה, למה לא דרשת ממנו את זה כל השנים. לכאורה - חלה התיישנות, אם אתה רוצה בדיקה מעמיקה יותר יש לפנות לעו"ד לצורך פגישת יעוץ.

      • ואם אין התיישנות?
        שי | 09/08/2010 18:44

        שאלתי את אישתי, כי אני לא טוב בזמנים. מסתבר שזה היה בערך בין 2002-2003, ככה שאם יש התיישנות היא גבולית, כי אין לנו תאריך מדוייק. כמו כן, יש לציין שהשכן נתן את הסכמתו בהתחלה, ואמר לנו לעשות את הגדר והוא ישתתף. לאחר שעשינו את הגדר שכחנו מהעניין. פנינו אליו לפני זמן מה, ובתחילה הוא הסכים לשלם אחרי שנציג לו הצעות מחיר של הגדר, אך כעת הוא אומר שהוא אינו מחוייב לשלם, ורק כאשר הוא יכנס לנכס הוא יהיה מחוייב לשלם. (יש לציין שבזמנו, מי שרכש קרקע ביישוב חוייב לבנות תוך 5 שנים בית, ולא להשאיר את הקרקע ריקה).

        • בניית גדר משותפת - סכסוך עם השכן
          עו"ד שזר תומר | 10/08/2010 09:03

          אם עדיין אין התיישנות יש עילת תביעה כנגדו, אבל צריך למהר, ובכל מקרה, ישאלו הרבה שאלות על ההתנהלות שלכם:\ איפה היתם כל השנים, האם הוא אישר את הצעת המחיר, האם היה מוערב אז, האם פניתם אליו וכדומה, אבל עילת תביעה - לכאורה קיימת.