מצלמות אבטחה

  • מצלמות אבטחה בבית משותף
    יעקב | 08/08/2010 18:23

    האם מותר לדייר להציב מצלמות אבטחה בבניין משותף , מבלי לשאול את הדיירים? האם קיימת זכות הגנה על הפרטיות בכל השטח המשותף? תודה.

    • מצלמות אבטחה
      עו"ד שזר תומר | 08/08/2010 22:57

      התשובה לשאלה, איננה חד משמעית. לכאורה, קיימת לדייר הזכות להגן על עצמו, אבל לא במחיר של פגיעה בפרטיות של אחרים. באם זה יגיע לפתחו של ביהמ"ש, אני יכול רק להניח כי הוא יפעיל שיקול דעת ומערכת של איזונים, בין האינטרסים של הצדדים. לדוגמא : מצלמה לחניה הפרטית של הדייר - כן, מצלמה על כל החניות לא. מצלמה לכניסה לדירה כן . ללובי - לא. או משהו בסנגון הזה. כלומר - תלוי היכן המצלמות ממוקמות, ומי רואה אותם, כלומר לאן זה מחובר.

      • מצלמות אבטחה בבית משותף
        יעקב | 08/08/2010 23:27

        המצלמות מכווונות לחלק בחניה שהיה בעבר גינה והדייר הפך אותו למקום חניה פרטי , על דעת עצמו . כלומר עבריין. אם לא די בכך , הוא התקין מצלמות על הקירות בבניין שמשקיפות על הרחוב וגם על החניות כולן. יש לי כוונה להגיש תביעה למפקח על המקרקעין. האם זה וודאי שהמפקח יורה לו להסיר את המצלמות כולן?תודה.

        • מצלמות אבטחה
          עו"ד שזר תומר | 09/08/2010 09:06

          שום דבר לא וודאי, לבית המשפט או למפקח אתה יודע איך אתה נכנס, אבל אתה לא יודע איך אתה יוצא, לכאורה יש לך מעבר לעילת תביעה, יש גם סיכוי הצלחה. לעניין הסמכות של המפקח, תבדוק אם אתה נכנס לגדר העילות המפורטות בלינק שצירפתי לך. אתה יכול לתבוע גם בבית משפט השלום. בהצלחה

          • מצלמות אבטחה
            יעקב | 09/08/2010 09:46

            ראשית אני רוצה להודות לך על העזרה . אני לא רואה לינק שצורף , לצערי. אני באמת מעוניין לתבוע את השכנים על שנים של סבל שעדיין נימשך, אני רק לא יודע מה עדיף :מפקח על המקרקעין או בית משפט השלום. בכל מקרה , הכנתי כבר כתב תביעה מפורט עם כל העוולות שנעשות לנו בבנין המשותף.הייתי רוצה גם לתבוע פיצוי כספי גבוה על השנים (11)הללו. לכן אינני יודע אם למפקח יש סמכות לפסוק פיצויים גבוהים עבור שנים של סבל מאותם שכנים ? שוב , תודה מראש.