פריצב לבית שכור

  • פריצה לבית שכור
    יוסי | 08/08/2010 17:26

    שלום, אני גר בדירה שכורה עם דלת מעץ. פרצו לי לבית, השאירו נזקים בדלת וגנבו לי רכוש שלי. בעל הבית טוען שאני אחראי לנזק לדלת, האם הוא צודק ? אם לא, האם הוא גם צריך להשתתף איתי בעלויות גבניבת הרכשו שלי ?

    • פריצב לבית שכור
      עו"ד שזר תומר | 08/08/2010 17:39

      מה רשום בהסכם לגבי ביטוח.

      • החלק בחוזה שדן בתיקונים (אין התייחסות לביטוח)  לת
        יוסי | 08/08/2010 20:37

        • ראיתי
          עו"ד שזר תומר | 08/08/2010 22:52

          לכאורה, אכן יש עילת תביעה כנגדך, נרשם בכל נזק, בין אם באשמתך ובין אם לאו. אתה צריך להוכיח כאן משהו אחר - לא לעניין חוסר האשמה שלך, אלא הרעיון העקרוני שתאורטית באותה צורה גם הבית יכל לעלות באש או שהוא יכול היה לשבור תריס חשמלי שעולה עשרים אלף ש"ח, האם גם אז אתה אחראי לנזק. הייתי פועל לכיוון הזה, ומנסה להטיל את האחריות הביטוחית למקרים כאלו של גניבה על הבעלים - האם זה יצליח - לא בטוח. אבל זה נראה לי הכיוון.

          • אכן רשום כל פגם או קלקול, אבל...
            יוסי | 08/08/2010 23:38

            אבל כתוב "בין שנגרמו באשמתו של השוכר ובין שנעשו עקב שימושו במושכר", ופריצה איננה אף אחת מהשתיים ?

            • נכון אבל...
              עו"ד שזר תומר | 09/08/2010 09:04

              כל עוד אנחנו מפרשים את החוזה, כלומר שהוא לא חד משמעי, ואם הוא לא חד משמעי ונתון לפרשנות, אז יש כאן מצב שבו כל צד חושב שהוא צודק, ואין תשובה ברורה. אתה יכול לנסות לשכנע את הבעלים, באם לא ילך - צריך להגיע לפתחו של ביהמ"ש, שיכריע ויפרש את משמעות הסעיף .

              • קראתי באינטרנט שחובת הביטוח היא על השוכר
                יוסי | 09/08/2010 12:32

                קראתי באינטרנט שחובת הביטוח היא על השוכר ואז לכאורה הוא צודק, אך מצד שני יכול להיות שזה תופס רק לגבי דברים שמקובל שהם באחריות השוכר כמו שריפה בבית, אך לעומת זאת פריצה היא איננה באשמת השוכר ולכן לא חייבים לבטח נגדה. מה דעתך ?