התיישנות בבניה ללא היתר

  • התיישנות בבנייה ללא היתר
    אלון | 01/08/2010 16:33

    שלום לכולם, בשנת 1973 הוספתי לביתי חדר ללא היתרי בנייה. בשנת 1990 העירייה תבעה אותי בבימ"ש לעניינים מקומיים. ברצוני לדעת מהו זמן ההתיישנות בבנייה ללא היתר? האם העירייה יכולה לבוא אחרי 17 שנה ולדרוש להריסת החדר?? זה לא מוגזם קצת?? אודה לכם מאד באם תוכלו להפנות אותי למקור החוקי שפותר עניין זה. יום טוב לכולם.

    • התיישנות בבניה ללא היתר
      עו"ד שזר תומר | 02/08/2010 11:36

      עבירת "בניה ללא היתר", הלא היא "חריגת הבניה" מוגדרת בסעיף 204 לחוק התכנון והבניה. העונש הקבוע לעבירה זו הינה שנתיים מאסר לכל היותר ולפיכך מסווגת עבירה זו כ"עוון" ולא כ"פשע". והנה ההפתעה: עבירות מסוג "עוון" מתיישנות בתוך 5 שנים ממועד ביצוע העבירה. לפיכך, גם עבירת "בניה ללא היתר" מתיישנת תוך תקופה זו. במילים אחרות, ניתן להגיש כתב אישום בגין חריגת בניה בתוך 5 שנים בלבד ממועד ביצוע החריגה.הערה: לועדה המקומית נתונה סמכות מוגבלת לבצע הריסה אף ללא הרשעה (סעיף 212 לחוק) אולם בפועל הסמכות הינה מצומצמת ומאפשרת הריסה של חריגות הבניה רק במקרים מסויימים. לסיכום: חריגת בניה אשר בוצעו למעלה מ- 5 שנים לפני הגשת כתב האישום התיישנו ובעיקרון לא ניתן להוציא נגדן צו הריסה (בכפוף כמובן להעלאת טענת ההתיישנות על ידי הנאשם!), וזאת למעט מקרים חריגים של הריסה ללא הרשעה.תעביר את התיק לעו"ד שיבדוק את התיק ספציפית. אל תייצג את עצמך.