מס רכישה דירה יד שנייה

  • מס רכישה על דירה ראשונה\שניה
    רויטל | 27/07/2010 13:29

    שלום, יש בבעלותי דירה כבר 3 שנים, אותה רכשתי לבד, טרם נישואיי, והדירה רשומה בטאבו על שמי בלבד. לאחר נישואיינו, בן זוגי מעוניין לרכוש דירה רק על שמו. האם בעקבות נישואיינו תחשב הדירה כדירה שניה עבורו ולכן יאלץ לשלם מס קניה ללא ההטבה של דירה ראשונה? תודה

    • מס רכישה דירה יד שנייה
      עו"ד שרון עזרא | 28/07/2010 12:15

      כעקרון, מס שבח רואה בני המשפחה "תא משפחתי אחד". יש מקרים חריגים בהם דירות שהיו לתא המשפחתי לפני הנישואים לא ייחשבו. יש להתייעץ עם עו"ד לבחון התאמת הפסיקה למקרה שלכם.

      • מס שבח או מס קניה
        רויטל | 28/07/2010 13:10

        תודה רבה על תשובתך. רק כדי לוודא - בתגובתך כתבת מס שבח ולא מס קניה. האם היתייחסת למס קניה או לשבח? או שההתנהלות זהה בשני המקרים? שוב תודה רויטל

        • חומר שיסייע לך
          צביקה | 31/07/2010 21:54

          פס"ד דינה מור – דובר על בני זוג שנישאו כאשר לפני הנישואין לכל אחד מהם הייתה דירה. כאשר אחד מבני הזוג מכר את דירתו לפני הנישואין ואז נישא. כעבור שנה בת הזוג רצתה למכור את דירתה שלה. המנהל לא הסכים לתת את הפטור – "את ובעלך מהווים מוכר אחד". הטיעון הזה לא התקבל על ידי ביהמ"ש. חזקת התא המשפחתי חלה רק לגבי אירועים שחלים אחרי הנישואין. פס"ד נוסף – שחר פלם – עוסק במס רכישה אמנם, אבל הוא של העליון ולא של המחוזי (כמו דינה מור) וגם יותר חדש. דובר על זוג שאחד מהם הייתה ברשותו דירה לפני הנישואין, לאחר הנישואין שניהם רכשו יחד דירת מגורים. לצורך מס רכישה, השאלה היא כמה דירות מגורים יש לבן הזוג האחר (לגבי בן הזוג שהייתה לו דירה קודם – ברור שיש שניים). סעיף 9 לחוק קובע שאם הדירה הנרכשת היא דירתי היחידה, אני זכאי לשיעור מס רכישה מקל. על פי לשון החוק ברור שזו לא "דירתי היחידה" כי הדירה הנוספת קיימת בחזקת התא המשפחתי, אולם ביהמ"ש קבע שבני זוג שזו הפעם הראשונה להם לרכוש יחד דירת מגורים, יהיו זכאים לשיעורים הנמוכים במס רכישה כאילו זו דירתם היחידה.