הסרת מזגנים על קיר בניין משותף

  • מזגנים על קירות חיצוניים בבית משותף
    אסתי | 26/07/2010 16:54

    אני גרה בבית משותף דו משפחתי. דירה מעל דירה עם כניסה נפרדת בכל אחד משני צידי הבית.נעדרתי מדירתי כשנה וחצי, אם כי הגעתי אליה מדי פעם. כשחזרתי לגור בדירה נוכחתי לדעת שהשכן התקין שני מזגנים בצד הכניסה שלו ועוד שלושה מזגנים מצד הכניסה שלי, שנראית כיום כמו כניסה למפעל תעשייתי. הדבר מכער מאוד את צד הכניסה לדירתי. בקשתי מהשכנה לפנות מזגן אחד לפחות שממש נמצא ליד המדרגות המובילות לדירתי בקומה העליונה ואני סובלת מן האוורור החם של המדחס בעת שאני עולה הביתה. עד כה לא נעשה דבר, כמעט שנתיים. האם דייר בבית משותף יכול להתקין מזגנים באופן כזה ללא הסכמת שכנים על מיקום המזגן שלו. שני המזגנים שלי נמצאים על הגג. כיצד אני יכולה לחייב את השכנים להזיז את המזגן /מזגנים ?

    • הסרת מזגנים על קיר בניין משותף
      עו"ד שרון עזרא | 27/07/2010 11:53

      יש לבחון את הוראות תקנון הבית המשותף ב עניין זה, וכן לבדוק אם יש לך בסיס לעילת מטרד, ובהתאם לכך להחליט על הגשת תביעה למפקחת על בתים משותפים או לבית משפט שלום. יש לפנות לייעוץ משפטי לבחינת האמור לעיל.

      • הסרת מזגנים מקיר בית משותף
        אסתי | 27/07/2010 14:03

        למיטב ידיעתי אין לנו תקנון. אין גם ועד בית כי אנו רק שני דיירים. המזגנים הותקנו בלי שיתקשרו אלי כשלא גרתי בדירה זו. הם מכערים את צד הכניסה לדירתי, מורידים את ערך הדירה כי הבנין נראה כמו מפעל תעשייתי. המזגנים מותקנים בקומת הקרקע ומפיצים חום רב כשהם פועלים ומפריעים כשאני יוצאת ונכנסת לדירתי.