ניתוק מים וחשמל

  • ניתוק מים וחשמל לשוכר שאינו משלם
    אהרן | 25/07/2010 19:11

    השוכר שלי אינו עומד בתשלומים. בהסכם מפורש שאם אינו עומד בתשלומים, הוא עוזב את הדירה מיד. כמו"כ מפורש שאני יכול לנתק לו את המים והחשמל. בשבוע שעבר התברר לי שאי אפשר לנתק לו מים וחשמל, למרות שזה כתוב במפורש בהסכם (אם הוא גר שלושים יום בדירה). אבקש לברר מדוע ? הרי הוא הסכים לזה במפורש בחתימת ידו ?!

    • ניתוק מים וחשמל
      עו"ד שזר תומר | 25/07/2010 23:17

      החוק בא להגן על הדייר, מפני סעד עצמי של בעלי דירות, לא זו בלבד, אתה גם לא יכול לפנות אותו לבד באם הוא מסרב להתפנות, וצריך להגיש תביעות פינוי, ולקבל פס"ד. אם הוא לא מפנה לאחר קבלת פס"ד, אתה עדיין לא יכול לפנות אותו לבד, רק דרך פתיחת תיק הוצאה לפועל, כלומר בכל מקרה - הפינוי והסעד שלך צריך להינתן ע"י המערתכ המשפטית, ועל פי חוק. אין סעד עצמאי שהוא חוקי, אתה מסתכן בתביעה ותלונה במשטרה. אפשר לפנות דייר בדרכים אחרות (מכתב איום מעו"ד, תביעת פינוי, הפעלת השיקים שמסר ועוד), רצוי עד מאוד לקחת עו"ד שמבין בתחום. אני מצ"ב קישור לאתר פינוי שוכר שיכול לעזור לך ללמוד קצת על זכויותיך וחובותיך http://www.law4youth.com/