רכישת נכס

  • משהו חשוד לפני רכישת נכס !! עזרה בבקשה
    ישראלי | 25/07/2010 14:47

    יש דירת 3 חדרים ישנה וזקוקה לשיפוץ באחת השכונות במרכז ירושלים, אני מעוניין לקנות אותה אבל יש 3 דברים שמאד מחשידים אותי:1) הבעלים הנוכחי (גר בצפת) רכש אותה לפני כשנה וחצי ועד היום יש בנסח הטאבו רק הערת אזהרה על שמו אבל לא בעלות מלאה, הבעלות היא עדיין על שם הבעלים הקודמים, הבעלים הנוכחי טוען שלא העביך את הדירה על שמו כי הוא לא מעוניין כרגע לשלם מס רכישה גבוה אלא מעדיף לשלם מס זה לפני שימכור את הנכס, האם זה תירוץ סביר? הרי הבן אדם שילם ממיטב כספו ובפועל הדירה לא שלו !!! 2) הדירה ריקה כבר שנה וחצי (מאז שהוא רכש אותה) היא אפילו לא מושכרת. היא אמנם זקוקה לשיפוץ יסודי אבל אני מניח שהיה שווה לו להשקיע כמה אלפי שקלים בשיפוץ בסיסי ולהשכיר אותה (היא שווה לפחות 3500 שקל בחודש) - מדוע לא עשה כך?3) לדירה "מצורף" חלל ריק בגודל של בערך 20 מ"ר, המוכר מציע את הנכס כולל החלל ב1.25 מליון ש"ח או שניתן לרכוש את הנכס ללא החלל הנוסף ב1 מליון. מה עלי לבדוק בנקודה זו? האם זה לא נתון "קצת מוזר" נוסף?אודה מאד למי שיוכל לייעץ, אנא - רק מי שבאמת מבין כי אני על פסים רציניים בעסקה הזותודה

    • רכישת נכס
      עו"ד שזר תומר | 25/07/2010 15:04

      יתכן כי העסקה כשרה, אבל.. קודם כל קח עו"ד שיש לו ניסיון בעסקאות מעט יותר מורכבות. לעניין השאלות שלך: 1. אתה צודק- זה מחשיד, את מס הרכישה המוכר שלך צריך לשלם תוך 50 ימים מהיום שחתם על חוזה, אין שום קשר לנושא העברת הבעלות - אכן מחשיד, יתכן כי המוכר לא מבין מה שהוא אומר. עו"ד שלך צריך לבדוק את נושא הבעלות, אומנם ניתן לקנות נכס בצורה כזו, אולם צריך לברר מדוע לא עברה הבעלות, ויש להכניס לחוזה סעיף שבו המוכר מתחייב לבצע את העברת הבעלות תוך איקס זמן, אפילו התניה של אחד התשלומים. 2. הדירה ריקה - לא נושא משפטי... אפשר לעשות עבודת בלשות מול השכנים, אולי העירייה (אולי יש שם חובות לעירייה). 3. לא ברור מה זה "מצורף", או שזה חלק מהדירה או שלא! אם זו חריגת בניה, למה אתה צריך להתעסק עם זה - זה נקודה בעייתית נוספת, יש לברר במחלקת הנדסה אודות הנכס ולעיין בנסח (עו"ד שלך אמור לדאוג לכך). עסקה שצריך לפקוח שתי עיניים היטב - בהצלחה!. 2.

      • רב תודות על תשובתך !  לת
        ישראלי | 25/07/2010 15:15