חוזה שכירות

  • שאלות של המשכירים על חוזה להשכרת דירה
    עינת | 24/07/2010 21:38

    שלום, יש לנו דירה שאנחנו מעוניינים להשכיר. מצאנו שוכרים פוטנציאלים ואנחנו כרגע בשלבי חוזה. יש לנו מספר שאלות שנשמח לייעוץ לגיבהם: 1) אם השוכרים מעבירים על שמם את תשלומי הארנונה, מים, חשמל וכו – האם עדין יש צורך כביטחון לקבל מהם צקים פתוחים לפקודת החברות? האם הם יכולים בלא ידיעתנו להעביר את זה חזרה על שמינו או שהם זקוקים לחתימתנו? 2) בחוזה לדוגמא שיש לנו רשום: 1. מוצהר ומוסכם בזאת, כי החל ממועד תחילת תקופת השכירות, השוכר בלבד הוא האחראי כלפי כל צד ג' בגין כל נזק שייגרם והנמצא באחריותו של המחזיק במושכר, והשוכר מתחייב לפצות ו/או לשפות את המשכירים בגין כל נזק שייגרם משכירים, או תביעה שתופנה כלפיה עקב כך, לרבות הוצאותיה ושכ"ט עו"ד. למען הסר ספק מובהר בזאת, כי השוכר לבדו אחראי גם לכל נזק שייגרם, אם ייגרם, לתכולת המושכר, במידה ונזק זה נגרם על ידי השוכר ו/או על ידי מי מטעמו. האמור לעיל, לא יחול על נזק שייגרם עקב מעשי ו/או מחדלי המשכירים. המשכירים מתחייבת בזאת לפצות את השוכר בגין כל נזק שייגרם לו עקב מעשי ו/או מחדלי המשכירים. כמו כן, השוכר מתחייב בזאת לבטח, על חשבונו, את המושכר בביטוח מבנה הדירה כמקובל בחברות הביטוח ולהציג לשוכרים אישור על הביטוח ועל התשלומים. 2. לשוכר לא תהא זכות כלשהי לקזז ו/או לעכב ו/או לחלט סכום כלשהו מדמי השכירות ו/או כל תשלום אחר המגיע ו/או שיגיע משכירים. השוכרים ביקשו מאיתנו לשנות את הסעיפים הללו. הם רשמו: · לעניות דעתנו נושא של עלויות ביטוח מבנה הדירה לא צריך להיות תחת אחריותנו מאחר ואינה בבעלותנו. ישנם מס' סעיפים בחוזה המכסים את נושא אחריותנו לנזק שנגרם לדירה על ידנו בו יהיה עלינו לשאת. בנוסף, ישנה התייחסות בסעיף זה לאחריות על נזק הנגרם לצד ג' - נישא באחריות רק אם הנזק נגרם על ידנו. · יש להוסיף סעיף למצב בו יש נזק מהותי לדירה, שלא נגרם עי השוכרים ובגינו לא ניתן לגור בדירה כראוי - במצב זה נרצה פיצוי מצד המשכיר. · לגבי 2 - תהיה לשוכר אפשרות לקזז משכ"ד רק במצב שיש נזק בדירה שלא נגרם על ידו והמשכירים לא פעלו לתקנו תוך זמן סביר (בהתאם לסוג הנזק) האם הם צודקים בדרישות שלהם? מה משמעות השינויים שהם רוצים לעשות בחוזה הסטנדרטי שיש לנו? האם יש לכם ניסוח משפטי לסעף שהם מעוניינים להוסיף? תודה מראש

    • חוזה שכירות
      עו"ד שזר תומר | 24/07/2010 22:03

      לא הייתי מחתים על חוזה שכירות סטנרדטי... זה פתח לבעיות רבות בעתיד. גשו לעו"ד תנסו חוזה כמו שצריך, הם יעבירו הערות בעצמם או באמצעות עו"ד מטעם, ועו"ד שלכם יגיב להערות אלו. אתם כרגע נכנסתכם למצב שאתם צריכים להשיב להערות שלהם (מהם עולה כי לדיירים שלכם יש להם רקע משפטני, אולי אפילו יותר מכם...), מבלי שיש לכם את הידע ואת המשמעות של ההשלכות לכך. הייתי משנה כיוון ועושה זאת בדרך אחרת.