קניית דירה מאחד מבני זוג נשוי

  • קניית דירה מאחד מבני זוג נשוי
    שמעון | 23/07/2010 23:17

    אחד מבני הזוג מוכר דירה הרשומה על שמו בלבד ואני מעוניין לקנות ממנו.האם יש סיכון בחוזה, שבן הזוג שאינו רשום על הנכס הנמכר, יוכל לתבוע ממני מחצית הנכס בטענה שיש לו הסכם עם בן זוגו כי מחצית הנכס שלו?

    • קניית דירה מאחד מבני זוג נשוי
      עו"ד שזר תומר | 24/07/2010 12:35

      שאלה יפה,היו לי מקרים כאלה, תבדוק עם עו"ד שמייצג אותך. מניסיוני - אני דורש, כי בן הזוג יתייצב לחתימה ויחתום על מסמך שבו הוא מצהיר שאין לו כל זכויות על הנכס ואין לו ולא תהיה לא כל דרישה ביחס לנכס. הנקודה הבעייתית היא שאם אתה לוקח משכנתא, אז הבנק דורש כי בן הזוג יחתום על מסמך דומה למה שאני רשמתי, ולכן או שאתה מבקש מהבנק את המסמך הזה מראש על מנת להחתים את בן הזוג בחתימה, או שאתה מחתים אותו (את בן הזוג)על כל מסמך שאומר שהוא יחתום על כל מסמך מטעם הבנק שלך לצורך קבלת המשכנתא. זה עסקה לכאורה תמימה, אבל אם לא יודעים איך לבצע אותה היא יכולה להסתבך... תיקח עו"ד עם ניסיון בחוזים שכאלה.

      • תודה ועוד שאלה
        שמעון | 24/07/2010 14:19

        תודה על התגובה המהירה והמקצועית.התכוונתי לבן הזוג של המוכר. אני לא לוקח משכנתא. האם בן הזוג של המוכר (שהנכס רשום רק על בת הזוג) צריך להיות צד לחוזה הרכישה/מכירה? ואם לא, האם כקונה אני מסתכן בתביעה מבן הזוג של המוכרת, למרות שאינו מופיע כבעל זכויות בנכס?

        • בן זוג מוכר
          עו"ד שזר תומר | 24/07/2010 21:45

          התשובה התייחסה לבן זוג מוכר... שתחתום או יחתום על מסמך שאין לו זכויות בנכס.

    • רוב תודות  לת
      שמעון | 24/07/2010 22:17