מס שבח ביחס לדירות זוג נשוי שנרכשו לפני הנישואין

  • נכסים טרם נישואין
    ניקה | 21/07/2010 13:50

    בעל הינו בעלים הדירה עובר לנישואין ואישה הינה בעלים הדירה טרם נישואין. לא ערכו הסכם ממון לפני הנישואין, אין להם הסכם ממון. כעת האישה מוכרת את דירתה שרכשה לפני הנישואין??? פטור במס שבח יחול על הזוג יחד או רק האישה מנצלת? לאחר מכירה זו, הזוג רוכש דירה ביחד, האם מבחינת מס רכישה, הדירה הזו תחשב כדירה שניה נוכח העובדה כי רק בעל ישאר עם דירתו לפני הנישואיןאו דירה יחידה?

    • מס שבח ביחס לדירות זוג נשוי שנרכשו לפני הנישואין
      עו"ד טלי קסלר | 21/07/2010 18:48

      באופן עקרוני, הם נחשבים כעת לתא משפחתי אחד. זאת אומרת שאם האישה מוכרת בפטור, הבעל לא יוכל למכור בפטור מיד אחריה. כמו כן, אם יקנו דירה נוספת מס רכישה יחול עליהם כעל מי שמחזיקים כבר דירה בבעלותם. יחד עם זאת יכול להיות שיש להם אפשרות להנות מפטור אחר במס שבח. מומלץ לפנות לעו"ד שבקיא בתחום המקרקעין ולקבל ייעוץ.