הארכת הסכם שכירות

  • בעיה מול דיירים
    קרן | 21/07/2010 13:34

    שלום רב, הריני בעלת דירה אותה השכרתי לפני כשנה לזוג צעיר. החוזה מסתיים בתחילת חודש הבא (אוגוסט) כאשר לפני כשלושה חודשים ביקשנו מהדיירים להודיע לנו אם בכוונתם להמשיך את החוזה או שברצונם לעזוב וכל זאת על מנת שנוכל לפרסם את הנכס לשכירות כפי שמצויין בחוזה. תחילה הדיירים אמרו שבכוונתם לעזוב אך לאחר מספר שבועות וזאת לאחר שנמצא שוכר המעוניין בדירה ובחתימת חוזה נאמר לנו על ידם כי הם עוד לא החליטו סופית אם ברצונם לעזוב או לא. ביקשנו מהם לתת תשובה במהירות האפשרית על מנת לא להשאיר את ה"שוכר" הפוטנציאלי בחוסר ידיעה. כל זאת קרה לפני כיותר מחודש וחצי כאשר מאז אותה שיחה לא הצלחנו ליצור קשר טלפוני (אי מענה או ניתוקים) הכללו גם הודעות SMS עם השוכרים ועל כן נאלצנו לדחות את ה"שוכר" הפוטנציאלי. היינו מעוניינים לדעת כיצד עלינו לנהוג במצב שכזה? מה הם זכויותינו ומה הם חובותינו כלפי השוכרים. בתודה מראש על ההתייחסות קרן

    • הארכת הסכם שכירות
      עו"ד טלי קסלר | 21/07/2010 18:45

      אם לשוכרים אין אופציה בהסכם השכירות, המחייבת אתכם להמשיך להשכיר להם את הדירה לתקופה נוספת, אין לכם שום מחוייבות כלפיהם ואתם יכולים להחליט שאתם לא מאריכים את הסכם השכירות, גם אם הם מעוניינים להמשיך ולשכור את הדירה. אם יש בהסכם השכירות אופציה המאפשרת לשוכרים להמשיך ולשכור את הדירה באותם תנאים, ע"מ לחייב אתכם להמשיך ולהשכיר להם את הדירה, הם צריכים לדאוג לממש את האופציה, כפי שכתוב בהסכם השכירות, דהיינו, לתת הודעה מוקדמת כמו שצריך וכיו"ב.