רכישת דירה ללא פרצלציה ומקבלן אשר בכינוס נכסים

  • קניית בית יד שניה שאין עליו עדיין פרצלציה
    רונן | 20/07/2010 08:41

    שלום אני במגעים לקניית בית קרקע (דו משפחתי). מברורים מקדמיים שעשיתי, עולה התמונה הבאה: מדובר על שכונה שקיימת כבר 14 שנה בערך. הקבלן פשט את הרגל ועדיין אין פרצלציה ורישום בטאבו של הדיירים. כאשר אני מסתכל על נסח הטאבו שהוצאתי, אני רואה את הנתונים הבאים: 1) תחת סעיף בעלויות : רשומים מספר בעלים כאשר אחד מהם הוא הקבלן (מצויין בסוגריים שהוא בכינוס נכסים) והאחרים הם כנראה בעלי הקרקע המקוריים (נניח : דוד, אלון, אייל). כאשר לכל אחד מהם מצויין החלק היחסי שלו בחלקה. 2) תחת סעיף הערות : - ישנה הערה שבה המוטב הוא העו"ד שמונה ע"י בית המשפט, כאשר מהות הפעולה הינה צו ניהול ע"י כונס נכסים, ומצויין שהפעולה היא על הבעלות של הקבלן (בכינוס נכסים), - עבור כל דייר רשומה הערת אזהרה סעיף 126 . עבור חלק מהדיירים הערת האזהרה היא על הבעלות של הקבלן (בכינוס נכסים) ואילו עבור חלק אחר הערת האזהרה היא על הבעלות של הבעלים האחרים. שאלותיי: א) הבית שאני מתעניין בו הוא בית שמי שמתגורר בו רשום בטאבו בהערת אזהרה על הבעלות של אחד מהבעלים האחרים (כלומר לא על הקבלן שבכינוס נכסים). האם זה מספק ואני יכול להיות רגוע? ב) אם זה שמוכר לי את הבית רשום בהערת אזהרה (ולא כבעלים), האם כדי שאני אוכל לרשום את עצמי בהערת אזהרה במקומו יש צורך באישורו של בעל הקרקע? ג) כאמור, בהערת האזהרה של זה שמוכר את הבית רשום רק שזה על הבעלות של אלון, בדומה לעוד הערות אזהרה של אנשים אחרים בשכונה (לא מצויין מגרש, מספר בית, או כל דבר אחר שיכול להבדיל בין האנשים). אני לא מבין משהו. מה המסמך שמציין שאני רכשתי את הבית הספציפי הזה? האם אני יכול להוסיף בהערת האזהרה שלי עוד נתונים כמו מספר מגרש ? בתודה מראש רונן

    • רכישת דירה ללא פרצלציה ומקבלן אשר בכינוס נכסים
      עו"ד שרון עזרא | 20/07/2010 09:40

      פורום נדלן אינו תחליף לייעוץ משפטי ולכן אשיב בכלליות: תיאור המקרה מצריך בחינה זהירה במיוחד של הליך ההתקשרות, אם בכלל. לא תוכל לרשום הערת אזהרה אם למוכר יש רק הערת אזהרה- ללא הסכמת הבעלים של הקרקע. הערת האזהרה שיש למוכר איננו זכות קניינית. אם יש כונס נכסים, ייתתכן שהוא נכנס לנעלי הקבלן בעניינים הרישום וכד. גש לעו"ד שיבחן עבורך את מכלול היבטים המשפטיים. לא צריך מראש לפסול את הנכס, אך כאמור, יש לבחון בזהירות רבה ואז להחליט.

      • שאלת המשך...
        רונן | 20/07/2010 14:06

        בעקבות מה שכתבת, יש משהו כללי שאני לא מבין... במידה ויש מישהו שקנה דירה/בית מקבלן ועדיין הדירה לא נרשמה על שמו בטאבו אלא רשומה רק הערת אזהרה (ואני מבין שיש הרבה כאלה משום שהליך רישום בטאבו לוקח זמן). וכעת הוא רוצה למכור את הנכס . אני מבין שלשם כך מה שצריך לקרות זה שהערת האזהרה שעל שמו תתחלף בזה של הקונה. בעקבות מה שכתבת בתשובה הקודמת יוצא שבעל הקרקע/הקבלן צריך להיות מעורב בתהליך ולתת את הסכמתו לכך. האם הבנתי נכון?

        • הבנת נכון  לת
          עו"ד שרון עזרא | 20/07/2010 17:50