רישום דירה על שם היורשים

  • רישום בטאבו לדירה שהמוכר נפטר
    שרית | 19/07/2010 22:16

    שלום, דירה שנמכרה כחודשיים לפני פטירת המוכר, קיים חוזה וזכרון דברים, כל המכירה מתנהלת עפ"י החוזה, אך פתאום העו"ד מבקשת להעביר את הדירה לבעלות היורשים (היתה הרשומה בטאבו על שם הנפטר)- האם הדבר נכון? (האם העו"ד מנסה לסחוט כסף סתם)הרי שכל החוזה התנהל על-פי דברי הנפטר לפני פטירתו ולא התבקשו להעביר דירה או חוזה על שם היורשים. האם זה נכון שצריך להעביר דירה על שם היורשים או על הקונה?

    • רישום דירה על שם היורשים
      עו"ד שרון עזרא | 20/07/2010 09:29

      המנוח נפטר ולכן היורשים נכנסים לנעליו. לא ברור מדוע דחוף לבצע כיום את העברת הבעלות על שם היורשים-ולא מיד עם רישום הנכס על שם הקונים.

      • לעו"ד שרון עזרא- תגובה על רישום דירה על שם היורשים
        שרית | 20/07/2010 14:06

        שלום, תודה על תגובתך אך עדיין לא ברור לי. 1. האם יש חובה להעביר את הדירה בטאבו על שם היורשים- באם כל חוזה המכירה התנהל על שם הנפטר אז למה הטאבו לא יכול לעבור מנפטר לקונה. 2. הדירה היתה אמורה להימסר ב1 ליולי ונמסרו המפתחות לפני יומיים ולכן הם דורשים את העברות הדירה ליורשים וטוענים שרק אח"כ יועבר לשם הקונה- האם הדבר נכון. 3. האם נכון להשאיר את הכסף עבור הדירה אצל העו"ד עד לקבלת אישור מחברת המשכנתא על כיסוי עקב פטירה או שכדאי להשאיר צ'ק ערבון. אודה על תשובתך

        • המשך טאבו
          עו"ד שרון עזרא | 20/07/2010 18:02

          אי אפשר בטאבו לבצע העברה ישירות מהמנוח לקונה, שכן המנוח כבר לא יכול לחתום על מסמכים לצורך כך..(אא"כ יש יפוי כוח בלתי חוזר שתקף גם אחרי המוות, ואמור להיחתם כזה כבר בעת ההסכם). לא ברור לי מדוע מסירת החזקה מתעכבת בגין עניין זה. אנא התייעצי עם עורך דינך, שכן הוא מכיר את המצב הרישומי של הנכס ותנאי הסכם המכר, כולל גם לעניין שאלתך לעניין המשכנתא. כסף צריך להישאר בנאמנות עד לסילוק המשכנתא.