תשלומי ועד בית

  • תשלומי יתר לועד הבית - המפקח על בתים משותפים
    afridori | 15/07/2010 15:48

    שלום רב, אני שוכר שנים רבות מחסן באזור התעשייה גבעתיים, בבנין המוגדר בית משותף. שנים רבות ידענו אני ושוכרים אחרים כי נגבים מאיתנו כספים אשר בחלקם הגדול משמש את וועד הבית שלא רק לצורכי אחזקה שוטפת של הבנין אלא לצרכי שיפוצים, רכישות שונות ועוד. החל משנת 2006 שכר הועד שירותי רואת חשבון ומשנה זו קיימים מאזני בוחן. לפני חצי שנה קיבלתי מאזני 2006-2009 ומניתוחם הסתבר לי כי כ 60% מהוצאות הועד יועדו שלא לאחזקה השוטפת של הבנין - מעלית, חשמל ונקיון הבניין. אני שואל- 1) ממי צריך אני לדרוש החזרים, מהמשכיר או מהועד? 2) כיצד אני פונה בתביעה למפקח על הבתים המשותפים, במידה והועד או המשכיר יסרבו לשלם את דרישתי? בתודה מראש - דורון אנגל

    • תשלומי ועד בית
      עו"ד טל רכניץ | 15/07/2010 16:48

      מאחר ואינך בעל נכס בבניין המשותף, אינך יכול לפנות למפקח על רישום בתים משותפים. רק בעלי הנכסים בבניין המשותף, יכולים לנהל הליך בפניו, אלא אם בעל הנכס ימנה אותך מטעמו לנהל את ההליך ... אני סבור כי הכתובת הנכונה והראויה שלך לפנייה לקבלת החזר כספי (לפי חוק ההתיישנות, אתה יכול לכאורה לדרוש ולקבל רק 7 שנים אחורה) בגין תשלומי ועד שאינם עולים כדי הוצאות שוטפות, אלא בגין הוצאות שמשביחות את הנכס, הוא בעל הנכס ממנו אתה שוכר את הנכס ולא ועד הבית, כאמור.

      • תשלומי יתר לועד הבית
        afridori | 15/08/2010 16:34

        עו"ד רכניץ שלום, ב 15/7/10 כתבת לי כי מאחר ואיני בעל נכס בבניין המשותף אינני יכול לפנות למפקח על רישום בתים משותפים לצורך בוררות מול ועד הבית. כמו כן הוספת כי עלי לדרוש את תשלומי היתר לוועד מבעל הנכס וכך עשיתי. הוא מסרב לשלם אך מוכן לייפות את כוחי לפעול מול ועד הבית. אודה לך על תשובה האם הליך כזה בכלל הגיוני מאחר ולדעתי, מאחר ובחלק מהכספים ששילמתי הושבח גם חלקו של המשכיר שלי, איזו עילה יש לו לפנות (באמצעותי ע"י יפוי הכוח) לבוררות ולדרישת החזר מהוועד? בברכת שנה טובה, דורי אנגל