הסרת שיעבוד

  • תהליך הסרת שיעבוד
    אורלי | 15/07/2010 11:47

    שלום, סגרתי עסקה על דירה מפרטי ועסקה עברה לטיוטות. עורך דיני הודיע לי למחרת כי הדירה מושעבדת ועליהם לבדוק אם השעבוד ניתן להסרה. אציין כי יש שיותף מלא בין 2 עורכי הדין. הדירה אגב שייכת לאם המשפחה שנמצאת בבית אבות. רציתי לשאול (מכיוון שעורך דיני יהיה רק בשבוע הבא) ועל אף שאין לי פרטים מעבר לכך, האם הליך הסרת שיעבוד, במידה והפרמטרים משקפים שניתן, הוא תהליך ארוך? האם יכול גם להסתיים בשבועיים שלושה? אני חייבת לפנות דירה ולא אוכל להמתין חודשים. רב תודות.

    • הסרת שיעבוד
      עו"ד טל רכניץ | 15/07/2010 16:28

      לא ניתן לענות על השאלה בפורום. כך למשל, ישנו הבדל בין אם המדובר בשיעבוד עקב משכנתא שרשומה על הנכס והבנק המלווה נותן מכתב כוונות להסרת השיעבוד, לבין שיעבוד שנרשם עקב חוב כספי (למשל) לצד שלישי בעקבות הליך שהאחרון נקט, ואז ייתכן ויש צורך בכלל לפנות לבימ"ש וכיו"ב... תתאזר בסבלנות לשובו של עורך דינך מחו"ל, ואני מניח שהוא מבי בתחום, וכבר יעדכן אותך מה המצב לאשורו. בהצלחה