גן ילדים

  • צו מניעה לגן ילדים בבית פרטי-מה עלותו והאם במיידי?
    גבריאל | 14/07/2010 00:01

    שלום בהמשך לשאלתי-קראתי כי צריך להפקיד ערבויות שמבקשים צו מניעה זמני-באיזה סכום מדובר?האם זה כולל את האגרה? ע"ש מי להגיש את הבקשה לצו-האם מספיק שם של שכן אחד +חתימות שאר השכנים המתנגדים או שיש צורך ביפוי כוח מכולם? הגן טרם נפתח,האם הצו יהיה במיידי או רק כאשר נדווח כי הגן נפתח ללא היתר? תודה רבה.

    • גן ילדים
      עו"ד שזר תומר | 14/07/2010 15:20

      כייון שאני השבתי לשאלתך הקודמות, אז אני ממשיך את התשובות... לעניין הערבויות - הערבות שמבוקשת הינה ערבות כללית לא מוגבלת בסכום- בפועל מדובר בחתימה על טופס סטנדרדי בביהמ"ש, ללא מתן כסף בפועל, אלא התחייבות שלך למקרה שבו צו המניעה הזמני יתקבל ואולם התביעה העקרית - תדחה. ואז למעשה נגרמו לנתבע נזקים אדירים בגין צו המניעה הזמני וסגירת הגן, ועל כן - ניתן להפעיל את הערבות רק במקרים מסויימים כנגדך. יפוי כוח - מספיק יפוי כוח אחד משכן אחד, ניתן להגיש את התביעה ע"ש שכן אחד בלבד, ולקחת תצהירים מאומתים ע"י עו"ד משאר השכנים. באם הגן לא נפתח - הזמן להגיש את צו המניעה הוא עכשיו, אם לא לפני שבוע... , ככל שהזמן עובר הסיכוי לקבלת צו מניעה זמני קטן. כפי שרשמתי בעבר, מדובר בנושא מורכב, ויש לגשת לבקשה שכזו בליווי עו"ד. בכל מקרה - בהצלחה.

      • כלומר,אני בעצם לוקח סיכון כי אם נפסיד אצטרך לשלם.
        גבריאל | 14/07/2010 19:46

        ראשית,רב תודות על תשובותיך המקצועיות והמפורטות. שנית,אם הצו הזמני יתקבל,אך הועדה תאשר את הבקשה בסופו של דבר ,נכשלתי וגם אצטרך לשלם כסף-לדבריך,באילו מקרים ? שלישית,לאור הנ"ל האם לא יהיה נכון להמתין להחלטת הועדה?

        • סגירת גן ילדים
          עו"ד שזר תומר | 15/07/2010 09:31

          לא הבנת, מימוש הערבות הוא במקרה שבו ינתן פס"ד כנגדך ונזק לנתבע. מניסיוני לא להמתין להחלטת הועדה, זה מהלך שגוי לטעמי, שכן יתכן כי הגן יוקם עד אז. גם במקרה של הפסד בועדה - זה לא סוף הסיפור, העילה המשפטית עדיין ממשיכה להתקיים, שכן היא מבוססת על מטרד, ואף ניתן לערער על הועדה. הפסיקה קובעת מפורשות כי פניה לצו מניעה זמני, להבדיל מקבוע, צריכה להיות מהירה לאחר שהתברר לנפגע אודות המטרד, אי פניה בזמן יכולה לטרפד את צו המניע