דירה ריקה

  • דירה שעומדת ריקה יותר מחצי שנה
    אלכס | 13/07/2010 20:26

    האים זה נכון שהבעלים לא צריך לשלם ארנונה והעיריה מבטלת את החשמל בבית וכו...? תודה רבה...

    • דירה ריקה
      עו"ד שרון עזרא | 14/07/2010 11:44

      על דירה ריקה ניתן לבקש פטור מארנונה, עד חצי שנה, לכל בעל רשום. יש להגיש בקשה מתאימה לעירייה, מראש, ולא בדיעבד. אם לא נעשה שימוש בדירה, אזי גם אין חיוב בחשמל, אך לא מנתקים חשמל.

      • הבנתי נכון....?
        אלכס | 14/07/2010 12:09

        לגבי זה שדירה שעומדת מעל לחצי שנה ריקה מקבלת פטור מארנונה? לדוגמה דירה שעומדת 5 שנים נשלם רק על החצי השנה הראשונה במידה ולא ביקשנו פטור ואז ב4.5 שנים לא נשלם?....( לפי מה שכתבת זה לא נכון... הבנתי נכון?) + בקשר לפטור לחצי שנה לכל בעל רשום זה אומר שאם יש 2 בעלים הדירה יכול להנות מפטור של שנה? הבנתי נכון? תודה רבה רבה לך!!

        • המשך תשובה
          עו"ד שרון עזרא | 14/07/2010 12:16

          לא הבנת נכון. ניתן לקבל פטור מקסימום לחצי שנה (נדמה לי שבמק'רים מיוחדים ניתן להאריך עד שנה). כך שאם הדירה ריקה 5 שנים, תקבל פטור חצי שנה ועל 4.5 שנים תשלם (אם הגשת בקשה לפטור בזמן). אם הדירה נמכרה, אז גם לרוכש החדש יש פטור עד לחצי שנה. אם הדירה כיום היא בבעלות שני אנשים- זה לא אומר שכל אחד מהם יכול לנצל חצי שנה פטור.

          • היתה הצעת חוק להארכה ל10 שנים
            רונן | 04/08/2010 13:57

            כפי שניתן לראות כאן היתה הצעת חוק מתחילת 2009 של סופה לנבר (במסגרת חוק ההסדרים) האם היא עברה וניתן לקבל פטור "דירה ריקה" עד 10 שנים?