פרגולה

  • פרגולה ניידת לחנייה- דחוף!!
    אלן | 11/07/2010 16:36

    לפני יומיים הזמנתי פרגולה ניידת לחנייה. האם יכול להיות שהעירייה תחייב אותי להוציא רשיון? אם כן- מהו הבסיס החוקי לכך?

    • פרגולה
      עו"ד שזר תומר | 11/07/2010 17:24

      כל סוג של מצללה [פרגולה] טעון בהיתר בנייה, ולא מובטח כלל כי היתר זה יינתן. הדבר מותנה במבנה הפרגולה אשר המחוקק קבע והגביל באמצעות תנאים – למשל, אם אינני טועה, מותנה כי לפחות 40% משטח הגג יהיה פתוח, ועוד תנאי שהפרגולה תיבנה ללא בניית קירות. [הקירות הקיימים יכולים להישאר ככותל לפרגולה אך בנייתה תהיה ללא הוספת קירות בהיקף. בעניין זה אמנם ההגדרה שבתקנות קובעת באופן כללי כי פרגולה היא מבנה ללא קירות, אולם הפרקטיקה של היתרי בנייה בכל הוועדות המקומיות לתכנון ולבנייה בישראל מרחיבה את הגדרת הפרגולה גם למקרים שבהם היא מוצמדת לקיר קיים]. התקנת מצללה כרוכה אמנם בהיתר בנייה, אך די להכין את הבקשה להיתר בדרך המצומצמת החוסכת לא מעט זמן ומשאבים בהליך התכנון והרישוי. להזכיר - יש מועצות ועיריות שכלל לא אוכפות את החוק והתקנות הללו - ואולם הדרך הטובה ביותר לאדם הישר, הוא לבדוק בעירייה או במועצה בועדה לתכנון ובניה.

      • לעו"ד שזר
        אלן | 11/07/2010 18:51

        אתה יודע אולי מהי המסגרת הנורמאטיבית המחייבת אותי בהיתרים? להזכירך מדובר במצללה הנמצאת בחנייה שלי בבית משותף (כל דיירי הבניין חתמו כי הם מסכימים לכך) ובנוסף, המצללה על גלגלים.