ביטול חוזי שכירות

  • ביטול חוזה שכירות
    רעות | 11/07/2010 12:47

    שלום לכם אני ובעלי חתמנו על חוזה שכירות לפני כמעט חודש, מאז התבשרנו כי עלנו להעתיק את מגורנו בשל עבודתו של בעלי ולא נוכל להשיאר בדירה. במעמד החתימה שאל בעלי מה יקרה ומסיבות כלשהם לא נוכל להישאר בדירה?, אז בעל הדירה אמר שאין בעייה רק שנמצא לו משהו שישכור את הדירה במקומנו, אך דבר זה לא נכתב בחוזה. בעל הדירה נמצא כרגע בחול (אנחנו מחכים לו על מנת לשוחח איתו) רצינו לדעת האם יש לנו אפשרות לצאת מהחוזה, אנחנו מאוד לחוצים ומוכנים לחפש שוכר חדש ולהמשיך לשלם עד שנמצא שוכר חדש אבל האם יש לנו סיכוי לצאת מהחוזה. תודה

    • ביטול חוזי שכירות
      עו"ד שזר תומר | 11/07/2010 16:44

      חבל כי לא הגנתם על עצמכם בחוזה השכירות, אולם, באם תמצאו שוכר חלופי, אשר מוכן לשלם את אותו סכום שאתם תשלמו, ויעמיד את אותה ערובה, ואין כל שינוי לרעה מצד הבעלים (לדוגמא תמצאו זוג כמובן, ולא גרושה עם ילדים...), אז אני מניח כי הבעלים לא יתנגד, ואם יתנגד, הרי שאם וכאשר הדבר יגיע לפתחו של ביהמ"ש, הדבר יעמוד לא לרועץ (יש מושג משפטי שנקרא הקטנת הנזק - והוא לא עמד בו). בכל מקרה, אני ממליץ להודיע על כך בכתב לבעלים, ולגבות את המכתב במשלוח בדואר רשום, רצוי אף במקרה המסובך שלכם להעזר בעו"ד שילווה את שינוי השוכרים וידאג כי תקבלו בחזרה לידכם את הבטוחות.