אפוטרופוס- משכיר - שוכר

  • אפוטרופוס דורש מהמשכיר לפנות את הדירה, כיצד לפעול?
    עודי | 09/07/2010 01:09

    מדובר בשוכר שגר בדירה יותר משנה, אך בעל הדירה נפטרה לאחרונה ועל כן הבנים של בעלת הבית קיבלו אחריות על הדירה, לאחרונה פנה אפוטרופוס על חסויים לשוכר וטען שהוא האפוטרופוס על הדירה ועליו לפנות את הדירה.מה זכויותיו של השוכר? והאם האפוטרופוס יכול לדרוש דבר כזה למרות שהאחריים על הדירה (הבנים של בעלת הדירה, מעוניינים שהשוכר ישאר)? כלומר האם האפוטרופוס יכול לפעול כנגד רצונו של החסוי?העניין הוא רציני ודחוף, הודא מאוד לעונים. תודה.

    • אפוטרופוס- משכיר - שוכר
      עו"ד שזר תומר | 09/07/2010 20:49

      חסרים נתונים רבים בשאלתך, אודה באם תוכל למסור נתונים נוספים.

      • אפוטרופוס משכיר -שוכר
        עודי | 10/07/2010 01:00

        לא יודע לאיזה פרטים התכוונת. אבל אני יפרט עוד:הבנים הם קצת לוקים בנפש, עקב טראומה ולכן על פי בקשה של אימם מונה להם אפוטרופוס שמטפל בענייניהם.השאלה האם האפוטרופוס יכול לעשות ככול העולה על רוחו בנכסייהם ולסלק את המשכיר של הדירה מהדירה למרות התנגדות בעלי הדירה שהוא האפוטרופוס עליהם?

        • אפוטרופוס משכיר
          עו"ד שזר תומר | 10/07/2010 20:42

          או.קיי עכשיו זה יותר ברור, באם קיים חוזה בכתב או בעל פה וקיים מועד סיום שכירות מוסכם, לכאורה ניתן לכפות עליהם לאכוף את ההסכם השכירות עד לסיומו. כמו שהבעלים שנפטרה לא היתה יכולה לפנות אותך באופן חד צדדי, כך גם היורשים לא יכולים (אלא אם חסר לי נתון כלשהוא), בכל מקרה אני ממליץ לך לשלוח מכתב, אפילו מעו"ד לאותו אפוטרופוס על מנת להבהיר לו את הדברים בכתב.

          • אפוטרופוס משכיר -שוכר
            עודי | 10/07/2010 22:36

            תודה.1.אבל האם האפוטרופוס יכול לפעול נגד החלטת היורשים, כלומר היורשים רוצים שהשוכר ובכל זאת האפוטרופוס רוצה להוציא את השוכר מהדירה?2. ( שאלה חשובה) לגבי החוזה: חוזה חדש נחתם למשך 3 חודש אחרי שהאפוטרופוס התקשר לשוכר ואמר לו שהוא האפוטרופוס ושעלוי לפנות כנרא את הדירה בגלל שהחוזה שלו הסתיים, חשוב להדגיש שהשוכר אף פעם לא ראה ושמע על שום אפוטרופוס ופתאום קבל את השיחת טלפון בלי לדעת בוודאות שהוא מדבר עם אפוטרופוס ולא עם איזה נוכל שמציג את עצמו כך.לאחר שיחת הטלפון השוכר חתם על חוזה חדש עם בעלי הדירה(היורשים), מספר שבועות אחרי השיחת טלפון ואחרי שחוזה חדש נחתם נפגש האפוטרופוס עם השוכר, הוצג לו החוזה החדש והוא טען שהחוזה לא תקני ולא ניתן להשתמש בו-- האם כך הדבר והחוזה לא תקני?תודה מראש

            • אפוטרופוס משכיר- שוכר
              עודי | 14/07/2010 22:13

              היות והעניין נהייה די דחוף, אשמח לקבל תשובה. תודה