תיכנון מס בביצוע עיסקאות

  • מועד פטור ממס שבח
    בת אל | 07/07/2010 18:30

    רכשתי דירה מקבלן ביום 24.1.10 (מועד איכלוס ב- 12.2010), מכרתי את דירתי ביום 14.2.10 (מועד פינוי ב- 12.2010) בפטור ממס שבח. אין לי עוד דירות מלבד האמור, וזו הפעם הראשונה שמכרתי דירה בפטור ממס שבח. בשל מצב כלכלי אליו נקלעתי - ברצוני לדעת מתי אוכל למכור את הדירה שרכשתי מהקבלן בפטור ממס שבח? ראיתי שיש סעיף בחוק שמאפשר כל 18 חודשים פטור ממס שבח על מכירת דירה יחידה, ממתי סופרים 18 חודשים ממועד המכירה או הרכישה או האיכלוס בדירה שנרכשה מהקבלן שאותה בכוונתי למכור? תודה רבה!!!!

    • תיכנון מס בביצוע עיסקאות
      עו"ד טל רכניץ | 08/07/2010 10:05

      ענייני מיסוי מקרקעין הינם מורכבים, והפורום אינו המקום לענות על שאלות בתחום זה, ולכן מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה במיסוי מקרקעין ולהציג בפניו את המסמכים על מנת ששיתן לך ייעוץ קונקרטי למסכת העיסקאות שביצעת וזו על הפרק. כך למשל, מומלץ לבחון בעסקת המכירה הראשונה שביצעת, הפטור ממס שבח לפי איזה סע' הוגש (סע' 49ב(1) או סע' 49ב(2) ? ככל שאת הדירה הראשונה מכרת בפטור לפי סע' 49ב(1) ולא מכרת דירה בפטור דירה אחרת לפי סע' 49ב(2) ב 18 חודשים שקדמו למכירה (המועד הקובע הוא מועד מכירת הדירה הקודמת), תוכלי כעת על פניו למכור את הדירה השניה (החדשה) בכפוף לכך שניתן לה כבר טופס 4, בפטור לפי סע' 49ב(2), ובלבד שהדירה החדשה שנמכרת, נרכשה בתחליף לדירה שנמכרה קודם לכן לאור סע' 494 לחוק מייסוי מקרקעין ... שוב, מומלץ בחום לפנות לעו"ד המתמחה במיסוי מקרקרעין ולהציג בפניו את מלוא המסמכים ולקבל ייעוץ !!!