על מי האחריות

  • בעייה חמורה שנתגלתה לאחר מסירת הבית_דחוף!!!!
    אדמונד מסקין | 06/07/2010 22:05

    נמסר לנו בית שקנינו. עשינו עליו ביטוח מבנה 3 חודשים טרם המסירה. 3 ימים לאחר המסירה הזמנו הדברה, כשפתח בריכת ביוב בתוך החנייה של הבית , גילינו: סתימה חמורה וגלישה של מים מעבר לבריכה שייצר חלל גדול מסביב לה וכנראה חול בתוך הצנרת. הקו רץ ישר לבריכה של העיריה ונראה כי יש פריצה בקו וחלל מסוכן מתחת לחניייה . האיסנטלטור דיווח שהסתימה קיימת זמן רב. על מי חלה האחריות לתיקון ? אם אין למוכר כבר ביטוח מבנה? כנראה שהביטוח שלנו לא יתפוס , מה עושים ? אנחנו בלחץ נוראי ! הזמנו אינסטלטור של חברת הביטוח שלנו , מה יש לומר לו ? מה לעשות ???

    • על מי האחריות
      masada | 07/07/2010 01:32

      האם הדירה נרכשה מקבלן או מאדם?זה מאוד משנה, משום שהאחריות של שניהם שונה.אם זה קבלן, יהיה לו קשה מאוד להגיד לא ידעתי ו/או לא אחריותי. אני בספק שבית משפט כלשהו יקבל טענה מעין זו.אדם פרטי, זה גם לא פשוט, אבל לגרום לאדם פרטי לבצע תיקון כזה, זה לא כ"כ פשוט. לנסות לכופף בני אדם, זה משהו שבית משפט מנסה, אבל לא תמיד מצליח (ר' עניין עמנואל).

      • מוכר פרטי. למישהו יש עצה ?  לת
        אדמונד מסקין | 07/07/2010 06:22

    • פגם נסתר בבית
      עו"ד טלי קסלר | 07/07/2010 17:09

      צריך לבדוק את הסכם המכר שביניכם לבין המוכרים וכן להבין ממך בדיוק את הליקוי ועד כמה הוא היה גלוי / נסתר למוכרים לפני שמסרו את החזקה בבית כדי להעריך אם יש לכם עילת תביעה כנגד המוכרים. לא פחות חשוב - לבדוק ולהעריך את גובה הנזק - כמה יעלה כרגע לתקן. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי אצל עו"ד שבקיא בתחום המקרקעין שינחה אתכם איך להמשיך ולטפל בעניין.