תשלום לעו"ד בגין תיווך

  • תשלום לעו"ד/ מתווך
    יע | 06/07/2010 12:06

    אני שוכרת דירה כאשר המשכיר הוא עו"ד מיופה כוח של הבעלים אשר לו אף שילמתי שכירות של חודש תמורת התיווך/שכ"ט. אני מעוניינת לעזוב את הדירה לפני הזמן אך העו"ד מאיים ואינו מסכים לקבל אף דייר חדש ללא שאשלם לו דמי תיווך/שכ"ט נוסף על הבאת דייר חדש. אציין כי אין כל סעיף בחוזה המצין כי עליי לשם לו תשלום כלשהי וכל שאני מחויבת הינו למצוא דייר חדש. מהן זכויותיי במקרה זה, האם אוכל לעזוב בכל מקרה ? האם חייבת לשלם לו? האם הוא לא עובר על כללי האתיקה בקבלת תשלום עבור התיווך או שמא מגיע לו שכ"ט נוסף? תודה

    • תשלום לעו"ד בגין תיווך
      עו"ד שרון עזרא | 06/07/2010 14:05

      לא ברור לי מכוח מה דורש עוה"ד שכ"ט נוסף

      • תשוב לעו"ד עזרא
        יעי | 08/07/2010 13:34

        טענתו לשכ"ט היא שמכיוון שאני יוצאת מהדירה לפני סיום חוזה ונכנסים דיירים חדשים עלי לשלם לו שכירות של חודש, לדעתי מתוך סחטנות גרידא ואיום כי לא יתן לאף דייר שאביא אל הדירה להיכנס. אם לא ציינתי בהודעה הקודמת אני מציינת כי בהסכם שכירות לא קיים סעיף שכזה ואף בטופס התיווך שחתמתי עליו. שאלתי היא כיצד אוכל לצאת מהדירה ללא סכנה לתביעה מצידו.