תום לב בחוזה שכירות

  • שאלה לגבי תום לב בשכירות דירה
    מייקל | 05/07/2010 13:40

    שלום, אני עומד לחתום על חוזה שכירות ובעל הדירה חשף בפניי כמה עובדות שמטרידות את מנוחתי. אודה אם למישהו יש עצה או שיכול להפנות אותי לסעיפי החוק המתאימים לבדיקת הנושא: בעל הבית הנוכחי שכר את הדירה מבעליה במשך כמה שנים ואז נעשה ביניהם הסכם בעל פה לרכישת הדירה ע"י השוכר. השוכר אף העביר תשלום מקדמה והחל לשלם משכנתא. לרוע המזל, בעל הדירה נפטר באופן פתאומי, כשאין הסכם מכירה כתוב. אחד האחים היורשים, שבבעלותו 50% מהדירה ובכלל לא חי בארץ, החליט שלא מוכן למכור את הדירה. לקיצור הסיפור, העניין מצוי בהליכים משפטיים כבר שלוש שנים. בינתיים השוכר- שכרגע הוא כנראה הבעלים משכיר את הדירה, אולם מבקש שאם השכנים או מישהו אחר ישאלו האם אני שוכר, אומר שאני קרוב משפחה שלו ולא משלם. האם לא נפגע תום הלב שלי ברגע שהוא יידע אותי על המהלך? האם זה יכול לחזור אליי בתביעה משפטית? אודה מאוד על עזרתכם, כיוון שאני אמור לחתום על החוזה מחר ומעדיף לסגת ממנו אם הוא ייצור בעיה. תודה!!

    • תום לב בחוזה שכירות
      עו"ד שרון עזרא | 05/07/2010 14:39

      שלום רב, במצב דברים זה, נראה כי לא ברור כרגע מי הבעלים של הדירה ולמי יש זכות להשכיר לך. אני לא הייתי משתפת פעולה עם שקרים ועליכם למצוא מנגנון מוסכם בו לא תמצא עצמך בין הפטיש לסדן. אפשר למצוא מנגנון אשר מקובל על שני "בעלי הבית"- כי בסה"כ לשניהם אינטרס להשכיר הנכס ואח"כ יוכרע למי שייכים דמי השכירות. בברכה, שרון עזרא, עו"ד