קיר גבול

  • מה המרחק החוקי בין בית מגורים לבין קיר גבול החלקה?
    רמי | 04/07/2010 21:25

    אני גר בבית מגורים הממוקם בחלקה מסוימת , בשנת 2004 באה המועצה ולאחר הסכם איתה קמה ובנתה קיר המפריד בין ביתי לרחוב , בתקופת הפיקוח אני הייתי מאושפז בבית החולים עקב מחלה קשה למשך 4 חודשים רצופים , אחרי סיום הבית אני מגלה שהבית שלי בקושי רחוק מהקיר שנבנה 2.60 ס"מ , , ובנוסף שהקיר מהווה סכנס משמעותית לבטיחות הבית שלי ומוריד ערך רב מהשווי שלו, המועצה והמפקח שלה עשו את זה ללא השגחתי ניצלו את היעדרותי בבית החולים בנסבות המחלה שלי ונבנה הבית ונהיה סופי , כחוק מה המרחק שצריך בין בית מגוריי לבין קיר הרחוב ? והשאלה השניה מה אני יכול לעשות במיוחד שעקב קרבות הקיר לבית שלי הורד ערך שווי הבית שלי ומסכן את בטיחות שלי והילדים שלי, למי אני יכול לפנות ואיך אוכל להוכיח את דבריי ? והאם אני יכול לתבוע את המועצה ומה הדרך הנכונה לזה ??

    • קיר גבול
      עו"ד שזר תומר | 04/07/2010 23:07

      ראשית שם לב, אתה מתקרב לזמן ההתיישנות, ובכל מקרה, תועלה כנגד ךטענת שיהוי, בגין הגשת התביעה בשיהוי רב מיום הולדת עילת התביעה. שנית - ציין כי ערכת הסכם עם המועצה, הוא הבסיס לתביעה או להעדר התביעה שלך, יש צורך לעיין בהסכם ולראות מה סוכם שם - מול מה שבוצע בפועל. לעניין המרחק הספציפי, יש לבדוק בתב"ע (תוכנית בניין עיר), אשר מצויה בועדה לתכנון ובניה שבתחום המועצה שלך, שם גם ניתן לעיין בתוכניות הקובעות את גובה הקיר, והמרחק המותר.

      • מה היא תקופת ההתיישנות??וכמה זמן זה?
        רמי | 05/07/2010 12:42

        איפה אני יכול לקרוא על זה חומר?