מטרד רעש - גן ילדים

  • מטרדי רעש
    מירה | 04/07/2010 15:08

    שלום רב אני גרה בבית פרטי ובצמוד אלי על אותה חלקה יש בית מגורים נוסף, בין הבתים יש אמנם גדר אבל המרחק בין הבתים קטן. לפני זמן מה נפטר השכן המקורי ואת הבית קנה אדם שהקים בו גן ילדים. הקונה לא ביקש את הסכמתי והגן מאד מפריע לנו. שאלתי היא אם לפי החוק הוא היה חייב לקבל את הסכמתי להקמת הגן ומה אפשר לעשות ע"מ לסגור את המטרד. אני מדגיש שוב שאנחנו באותו גוש וחלקה. אודה לכל אחד על עצתו. תודה.

    • מטרד רעש - גן ילדים
      עו"ד שזר תומר | 04/07/2010 18:12

      מירה, יש מה לעשות. יש לבדוק האם מותר לשכן לפתוח גן ילדים (בדיקה שעו"ד יכול לבצע בתוכנית בניין העיר בעירייה), קיימת תופעה לא מבורכת של פתיחת גנים פרטיים (להבדיל מגן עירייה), שבו הגנים נפתחים ללא היתר, ורק לאחר פתיחת הגן - מבקשים היתר. מרכיב הזמן מאוד חשוב בסגירת גן שכזה. האם הגן בהקמה לקראת ספטמבר? או שכבר נפתח??? ברמת העקרון, ניתן לפנות לביהמ"ש בבקשה לצו מניעה זמני או קבוע ואף לדרוש פיצויים - ראי פסק דין שניתן לפני כשנה במקרה דומה, יש לפעול מהר וביעוץ מתאים ע"י עו"ד שמתחמה בתחום.