פלישת דייר לחצר משותפת

  • פלישת דייר בקומת קרקע לחצר המשותפת
    יהודה | 01/07/2010 21:14

    האם מישהוא יודע איך להתמודד עם דייר בקומת קרקע בבית משותף שפתח את המרפסת ותחם חלק מהגינה המשותפת של הדיירים בשיחים גבוהים וכך ניכס את הגינה לעצמו?

    • פלישת דייר לחצר משותפת
      עו"ד שזר תומר | 02/07/2010 21:59

      ניתן לפעול במקביל בשני מישורים, ראשית - ניתן להתלונן בעירייה אודות הפעולה, שנית - ניתן לפעול בצורת תביעה אזרחית כנגד אותו אדם, שכן פעולתו מקנה לדיירים האחרים מספר עילות תביעה כנגדו, כגון : ירידת ערך של הנכס, מטרד וכו'. כמובן, שמומלץ תחילה להתריא בפני אותו דייר אודות הפעולה בטרם נקיטתה, ורצוי מאוד במקרה מסובך שכזה להתייעץ עם עו"ד שמבין בתחום.

    • פלישה לחצר המשותפת
      מסדה | 02/07/2010 22:07

      כמה טריה הפלישה ומה עושה ועד הבית?בגדול, חוק המקרקעין עוסק בפלישה טריה.מעבר לכך, הדבר הינו באחריות ועד הבית, ועליו לטפל בכך.אם עדיין הנושא לא יטופל, ניתן לפנות לבית משפט השלום, בבקשה לפינוי השטח, כמובן שתביעה מעין זו, נוח יותר לבצע באמצעות עו"ד.